podcast banner
Joshua & Splinter in therapie
Eksklusivt på Podimo

Joshua & Splinter in therapie

Podcast af Dag en Nacht Media

In deze podcast krijg je een intiem inkijkje tussen de oren van schrijver Splinter Chabot en zanger Joshua Nolet. Een jaar lang praatten ze onder begeleiding van psychiater Femke Verduin openhartig over persoonlijke obstakels, angsten en overwinningen. Femke houdt niet alleen Joshua en Splinter, maar ook de luisteraar een spiegel voor. Hoe beïnvloeden onze mentale hindernissen ons leven? En hoe kun je daar het beste mee omgaan? 

Andre eksklusive shows

Det får du

Ubegrænset adgang til eksklusive podcasts
Ingen reklamer
20 timers lydbøger / måned
Efter prøveperioden kun 79,00 kr. / måned. Ingen binding.

Alle episoder

21 episoder
episode Aflevering 20: Joshua & zijn moeder artwork
Aflevering 20: Joshua & zijn moeder
Na Splinters vader is het deze keer de beurt aan de moeder van Joshua, Josine, om het trio te vergezellen. Een gesprek over vrij opvoeden, het overlijden van Joshua’s vader en hun veranderende band nu hij zelf kinderen heeft. Ze bespreken belangrijke momenten waarop ze er voor hem was in zijn volwassen leven. Maar Josine wil ook weten waar Joshua haar misschien heeft gemist. Een vraag die wat losmaakt bij Joshua, omdat hij 'm zichzelf nooit heeft gesteld.
01. jun. 2023 - 1 h 3 min
episode Aflevering 19: Splinter & zijn vader artwork
Aflevering 19: Splinter & zijn vader
In deze speciale aflevering neemt naast Joshua en Splinter een speciale gast tegenover Femke plaats. De vader van Splinter, Bart Chabot. Zij delen veel van dezelfde onzekerheden en angsten. In eerdere afleveringen besprak Femke met Splinter wat daar bij hem aan ten grondslag ligt. Bart kan zijn angsten herleiden naar traumatische gebeurtenissen in zijn jeugd. Met Femke bespreken ze in hoeverre je zulke angsten onbewust en ongewild kunt doorgeven aan je kinderen.
25. maj 2023 - 1 h 12 min
episode Aflevering 18: Wegvluchten artwork
Aflevering 18: Wegvluchten
Splinter heeft weer een angst overwonnen. Hij is voor het eerst in zijn leven gaan kamperen. Met een jongen. Joshua is onrustig en merkt dat hij soms wegvlucht voor zijn gevoel. Hij probeert erachter te komen waarvoor hij dan precies wegloopt.
20. apr. 2023 - 52 min
episode Aflevering 17: Intimiteit artwork
Aflevering 17: Intimiteit
Femke wil het met de mannen over intimiteit hebben. Natuurlijk gaat het over seks, maar soms is een gesprek of knuffel intiemer. Splinter vertelde eerder dat zijn negatieve gedachtenstroom intimiteit ook in de weg kan staan. Femke wil weten van welke gedachten hij dan blokkeert. Joshua is altijd heel comfortabel geweest met zijn lijf en heeft seks altijd heel belangrijk gevonden. Naarmate hij ouder werd, kreeg intimiteit een andere betekenis voor hem.
13. apr. 2023 - 1 h 4 min
episode Aflevering 16: Weglachen artwork
Aflevering 16: Weglachen
Splinter vertelt over de donkere gedachten die hem tijdens de middelbare school overvielen. En hoe die gedachten nu nog steeds invloed hebben op zijn gedrag. Joshua zit nog steeds een beetje in een dip, maar heeft een manier gevonden om daar niet van in paniek te raken. Splinter zag een film waarin de term 'verdekt narcisme' viel. Femke legt uit wat het verschil is tussen zelfzuchtige gedachten en narcisme.
06. apr. 2023 - 52 min

Populære lydbøger

En fantastisk app med et enormt stort udvalg af spændende podcasts. Podimo formår virkelig at lave godt indhold, der takler de lidt mere svære emner. At der så også er lydbøger oveni til en billig pris, gør at det er blevet min favorit app.
Rigtig god tjeneste med gode eksklusive podcasts og derudover et kæmpe udvalg af podcasts og lydbøger. Kan varmt anbefales, om ikke andet så udelukkende pga Dårligdommerne, Klovn podcast, Hakkedrengene og Han duo 😁 👍
Podimo er blevet uundværlig! Til lange bilture, hverdagen, rengøringen og i det hele taget, når man trænger til lidt adspredelse.

Tilgængelig overalt

Lyt til Podimo på din telefon, tablet, computer eller i bilen!

Et univers af underholdning på lyd

Tusindvis af lydbøger og eksklusive podcasts

Ingen reklamer

Spild ikke tiden på at lytte til reklamepauser, når du lytter til Podimos indhold.

Andre eksklusive shows

Populære lydbøger