podcast banner
Formatie '24: Wilde beesten
Eksklusivt på Podimo

Formatie '24: Wilde beesten

Podcast af Myrthe Hilkens, Mark Thiessen

Het wordt een ongekende, onverwachte formatie! Midden in een tijd waarin de Nederlandse politiek opnieuw wordt uitgevonden. In Wilde Beesten doen campagnestrategen Myrthe Hilkens en Mark Thiessen verslag van wat er gebeurt. Op safari in de Haagse jungle zoeken ze de echte verhalen van deze campagne. De verhalen die onze politiek de komende jaren gaan vormgeven. En op zoek naar de wilde beesten, om te kijken wie ze zijn, wat ze willen en waar ze ons heen zullen brengen. Hosts: Myrthe Hilkens, voormalig lid Tweede Kamer, journalist en campagnestrateeg. Mark Thiessen, campagnestrateeg. 

Andre eksklusive shows

Det får du

Ubegrænset adgang til eksklusive podcasts
Ingen reklamer
20 timers lydbøger / måned
Efter prøveperioden kun 79,00 kr. / måned. Ingen binding.

Alle episoder

48 episoder
episode Onze politiek is waardenloos artwork
Onze politiek is waardenloos
Mark en Myrthe gaan in gesprek met politicoloog Tom van der Meer over zijn boek "Waardenlozen politiek". Ze bespreken hoe onze politiek is verworden tot een van leegte vervulde strijd tussen technocratie en populisme. En wat de weg naar een politiek over inhoud en gebaseerd op waarden.
21. maj 2024 - 40 min
episode Het hoofdlijnenakkoord artwork
Het hoofdlijnenakkoord
Er is een ‘hoofdlijnenakkoord’ van… ja, van wat? Wat de aard van de relatie ook is; VVD, NSC, BBB en PVV gaven elkaar het ja-woord. Inhoudelijk is het hoofdlijnenakkoord een huwelijk tussen veel onhaalbare plannen. In deze aflevering leggen de Wilde Beesten uit waarom dat gevaarlijk is en waarom we allemaal terecht zijn gekomen in een variant op Catch22 van Joseph Heller.
17. maj 2024 - 38 min
episode We worden iedere week een beetje gekker artwork
We worden iedere week een beetje gekker
Terwijl de formatie BIJNA klaar is (of niet), slaat de polarisatiegolf woest om zich heen. Amsterdam is in staat van beleg en zelfs het songfestival wordt politiek gemaakt. Welke rol spelen politici in dit polarisatieproces? En doen ze dat express?
14. maj 2024 - 33 min
episode Hadden we dit 12 maanden geleden normaal gevonden? artwork
Hadden we dit 12 maanden geleden normaal gevonden?
De “Grande finale” van de formatie! Gaan we een programkabinet krijgen of nieuwe verkiezingen? Terwijl door de onderhandelende partijen het grijze gebied wordt opgezocht, maken Myrthe en Mark zich zorgen over de politieke sfeer in ons land. Die kan onmogelijk tot goede beslissingen leiden.
06. maj 2024 - 41 min
episode Er is te weinig aandacht voor de Europese verkiezingen artwork
Er is te weinig aandacht voor de Europese verkiezingen
In juni vinden de op-een-na grootste verkiezingen ter wereld plaats: die voor het Europees Parlement. Ook de beslissingen die in Brussel gemaakt worden zijn ongekend in grootte. Toch is er vrijwel geen aandacht voor de Europese verkiezingen in Nederland. Mark en Myrthe gaan in gesprek met campagnestrateeg Annemarie Litjens, die de Europese verkiezingen volgt vanuit Brussel en er verslag van doet in haar podcast Aftellen tot Brussel. Shownotes: De podcast van Annemarie: https://open.spotify.com/show/15WpE3zDtGKjy5McIo8WDi
30. apr. 2024 - 30 min

Populære lydbøger

En fantastisk app med et enormt stort udvalg af spændende podcasts. Podimo formår virkelig at lave godt indhold, der takler de lidt mere svære emner. At der så også er lydbøger oveni til en billig pris, gør at det er blevet min favorit app.
Rigtig god tjeneste med gode eksklusive podcasts og derudover et kæmpe udvalg af podcasts og lydbøger. Kan varmt anbefales, om ikke andet så udelukkende pga Dårligdommerne, Klovn podcast, Hakkedrengene og Han duo 😁 👍
Podimo er blevet uundværlig! Til lange bilture, hverdagen, rengøringen og i det hele taget, når man trænger til lidt adspredelse.

Tilgængelig overalt

Lyt til Podimo på din telefon, tablet, computer eller i bilen!

Et univers af underholdning på lyd

Tusindvis af lydbøger og eksklusive podcasts

Ingen reklamer

Spild ikke tiden på at lytte til reklamepauser, når du lytter til Podimos indhold.

Andre eksklusive shows

Populære lydbøger