Nieuw Bestuur Dutch Circular Leadership Podcast
Podcast gratuito

Nieuw Bestuur Dutch Circular Leadership Podcast

Podcast de Mildred Hofkes

In deze podcast reeks onderzoekt Mildred Hofkes, onderzoeker en oprichter van www.bhrm.nl en www.nieuwbestuur.nl, de zoektocht naar goed bestuur. De wereld is in transitie en daar hoort een nieuwe vorm van besturen bij, duurzaam, inclusief en toekomstgericht. Aan de hand van gesprekken met bestuurders die dagelijks 'in de arena' staan onderzoeken we in deze podcast de betekenis van Future Proof Governance / Toekomstbestendig Besturen. 

Este podcast se puede escuchar gratuitamente en todos las plataformas y en la app de Podimo sin necesidad de suscripción.

Todos los episodios

18 episodios
episode # 018 Stakeholder-engagement, waarom is dat het enige dat telt en hoe bestuur je met stakeholders? Met Frank van Hout, CvB Friesland College en Linda van Waveren, Port of Amsterdam artwork
# 018 Stakeholder-engagement, waarom is dat het enige dat telt en hoe bestuur je met stakeholders? Met Frank van Hout, CvB Friesland College en Linda van Waveren, Port of Amsterdam
Wat betekent het om te besturen vanuit het stakeholdermodel, en wat heeft dat te maken met duurzaamheid en inclusiviteit?  Mildred Hofkes bespreekt de kansen en mogelijkheden van het stakeholdermodel met Frank van Hout, bestuurder van het Friesland College en de MBO Raad en Linda van Waveren van Port of Amsterdam. In de studio legt dr. Miriam Staal, gepromoveerd op stakeholdergovernance, de kern van het stakeholdermodel uit.
20 may 2021 - 53 min
episode #017 NieuwBestuur 10 jaar zoektocht naar inclusieve en duurzame bestuursmodellen artwork
#017 NieuwBestuur 10 jaar zoektocht naar inclusieve en duurzame bestuursmodellen
Tijdens deze LIVE talkshow 10 jaar NieuwBestuur gaan we op zoek naar duurzame en inclusieve bestuursmodellen. Mildred Hofkes voert het eerlijke gesprek over het belang van de juiste 'toon aan de top' met bestuurders Bram Schot (RvC Shell en voormalig topman Audi/Volkswagen groep), Dertje Meijer (topvrouw Pathe/ havenbedrijf Amsterdam), JP Balkenende (prof Governance en voormalig premier) en de nieuwe generaties leiders, Isabelle Verhaegh, Emmy Nannes en Werner Schouten (Jonge Klimaatbeweging). Hoe ver zijn bestuurders met toekomstbestendig besturen? En wat verwacht de komende generatie?
17 dic 2020 - 54 min
episode #016 Current leadership en Future leadership met Pallas Agterberg, Chiara Schlösser en Werner Schouten artwork
#016 Current leadership en Future leadership met Pallas Agterberg, Chiara Schlösser en Werner Schouten
In de uitzending van NieuwBestuur Dutch Circular Leadership ontmoette een leider van nu, een leider van de toekomst. Glenn van der Burg en Mildred Hofkes ontvingen Pallas Agterberg van Alliander en Chiara Schlösser, één van de Future Circular Leaders. De huidige leider, Pallas Agterberg, directeur strategie van netwerkbeheerder Alliander ging het gesprek aan met de toekomstige leider Chiara Schlösser, Future Circular Leader, master Student Global Business and Sustainability aan de Rotterdamse School of Management, Erasmus Universiteit en adviseur bij de Kleine Consultant. De columnist van dienst was Werner Schouten, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Hij deed ook actief mee in het gesprek over het leiderschap van de toekomst. Tijdens de uitzending kwamen er drie belangrijke vragen aan bod: Vraag 1: “Als economische groei en winstmaximalisatie geen leidende principe meer is, wat dan wel?”. Vraag 2: “Als wij niet gescheiden zijn van elkaar maar verbonden, hoe creëren wij dan een maatschappij waar iedereen zijn/haar plek kan in nemen en wat vraagt dat van ons leiderschap?”. Vraag 3 “Zijn circulaire leiders er niet omdat zij binnen het huidige systeem geen kans hebben? Of houdt het systeem stand omdat wij geen circulaire leiders aan de top hebben?”.
21 ene 2020 - 47 min
episode #015 Interview met Frans van Houten - CEO Philips artwork
#015 Interview met Frans van Houten - CEO Philips
In deze SPECIAL in de reeks Dutch Circular Leadership zijn we te gast op het hoofdkantoor van Philips in Amsterdam. Sinds 2010 staat Frans van Houten als CEO aan het roer van deze 128 oude Nederlandse  multinational, gespecialiseerd in gezondheidstechnologie voor de zorg en voor thuis.  Met een wereldwijde markt van 18 miljard omzet en bijna 80.000 medewerkers is Philips een van de meest invloedrijke organisaties van Nederland.  Frans van Houten zet zich met hart en ziel in voor circulariteit als succesmodel. Hij is een belangrijk opinion leader op het gebied van circulair leiderschap en zet zich in voor denktanks over leiderschap zowel nationaal en internationaal. Mildred Hofkes, oprichter van NieuwBestuur en initiatiefnemer van Dutch Circular Leadership Conference sprak met hem. Tijdens het gesprek komen 3 belangrijke vragen aan bod over circulair leiderschap: Als economische groei en winstmaximalisatie geen leidende principes meer ziijn, wat dan wel? Als wij niet gescheiden zijn van elkaar maar verbonden, hoe creëren wij dan een maatschappij waar iedereen zijn/haar plek kan innemen?. En wat vraagt dat dan van ons leiderschap?. En hoe creëren we een betekenisvol netwerk om samen de toekomst van onszelf en onze kinderen te beschermen? Over Podcast Dutch Circulair Leiderschap Dutch Circular Leadership gaat over de stap voorwaarts naar het leiderschap van de toekomst. Los komen van de lineaire groei principes en bewegen naar een circulaire economie. Duurzaamheid, diversiteit, inclusiviteit en transparantie zijn daarbij leidende principes. Aanpassingsvermogen zit in ons Nederlandse DNA. Circulair Leiderschap, wij kunnen dit! Binnen Nederland zijn tal van voorbeelden te vinden van bestuurders aan het roer van bedrijven, maatschappelijke organisatie, -zorg en onderwijsinstellingen die deze circulaire bestuursbeweging hebben ingezet.Zij sturen niet alleen hun eigen organisatie richting een meer duurzaam model, maar zorgen voor wezenlijke verandering in het grotere systeem. Het lineaire systeem dat circulair moet worden, omdat het lineaire groei niet langer houdbaar is. Simpelweg omdat we maar 1 aarde hebben. In deze podcastreeks, interviewen we inspirerende bestuurders over hun kijk op circulair leiderschap.
07 nov 2019 - 20 min
episode #014 Gevestigde orde versus de toekomst - Klaas van Egmond + Maarten Labots artwork
#014 Gevestigde orde versus de toekomst - Klaas van Egmond + Maarten Labots
Op 28 november organiseert NieuwBestuur de Dutch Circular Leadership Conference in Circl Amsterdam. In aanloop daarnatoe maken wij een reeks podcasts met leiders die ons meenemen in hun inzichten en ervaringen omtrent Circulair Leiderschap. In deze special zijn we te gast op Springtij, het jaarlijkse duurzaamheidsforum op Terschelling, waar de gevestigde orde Klaas van Egmond, Hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht en oprichter van de Sustainable Finance Lab, het gesprek aangaat met een leider van de toekomst, Maarten Labots, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Tijdens het gesprek komen er drie belangrijke vragen aanbod. Vraag 1: Als economische groei en winstmaximalisatie geen leidende principe meer is, wat dan wel? Vraag 2: Als wij niet gescheiden zijn van elkaar maar verbonden, hoe creëren wij dan een maatschappij waar iedereen zijn/haar plek kan innemen en wat vraagt dat dan van ons leiderschap? Vraag 3: Zijn circulaire leiders er niet omdat zij binnen het huidige systeem geen kans hebben? Of houdt het systeem stand omdat wij geen circulaire leiders aan de top hebben? In deze podcast gaan Maarten Labots en Klaas van Egmond in gesprek onder leiding van Mildred Hofkes initiatiefnemer NieuwBestuur Dutch Circular Leadership. Twee perspectieven, die van de gevestigde orde en die van de toekomst? Gaan zij elkaar vinden in het midden?
10 oct 2019 - 0
Soy muy de podcasts. Mientras hago la cama, mientras recojo la casa, mientras trabajo… Y en Podimo encuentro podcast que me encantan. De emprendimiento, de salid, de humor… De lo que quiera! Estoy encantada 👍
MI TOC es feliz, que maravilla. Ordenador, limpio, sugerencias de categorías nuevas a explorar!!!
Me suscribi con los 14 días de prueba para escuchar el Podcast de Misterios Cotidianos, pero al final me quedo mas tiempo porque hacia tiempo que no me reía tanto. Tiene Podcast muy buenos y la aplicación funciona bien.
App ligera, eficiente, encuentras rápido tus podcast favoritos. Diseño sencillo y bonito. me gustó.
contenidos frescos e inteligentes
La App va francamente bien y el precio me parece muy justo para pagar a gente que nos da horas y horas de contenido. Espero poder seguir usándola asiduamente.

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimiento en audio

Miles de podcast y audiolibros exclusivos

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Tu oferta:

Acceso ilimitado a todos los podcasts exclusivos
Sin anuncios
Descubre miles de audiolibros
Después de la prueba 4,99 € / mes. Sin compromiso

Otros podcasts exclusivos

 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares

 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares

Otros podcasts exclusivos

 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos
 • Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares

 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares
 • Audiolibros populares