podcast banner
Aaf en Lies pakken door
Yksinoikeudella Podimossa

Aaf en Lies pakken door

Podcast by Tonny Media, Aaf Brandt Corstius, Lies Visschedijk

Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk herinneren zich de jaren ’90 als de dag van gisteren. Of het nou vaste telefoons, boybands, aarsgewei tattoo's of koffies verkeerd zijn, alles brengt herinneringen en verhalen naar boven. Daarom gaan Aaf en Lies in elke aflevering terug naar de nineties. En alsof dat nog niet genoeg is, geven ze ook altijd een waanzinnige cultuurtip. Terug naar de nineties met Aaf en Lies, om de week op woensdag. Volg Aaf & Lies Pakken Door op Instagram: @aafenlieslossenhetwelweerop Volg Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk op Instagram: @aafbrandtcorstius en @liesvisschedijk. Geproduceerd door Tonny Media. Over de makers: Aaf Brandt Corstius is al jarenlang schrijver, theatermaker en columnist. Ze schrijft onder andere voor De Volkskrant, en staat bekend om haar humoristische schetsen van het leven, haar scherpe blik op de wereld en liefde voor cultuur. Lies Visschedijk is een bekende Nederlandse actrice. Ze speelde jarenlang Roelien Grootheeze in Gooische Vrouwen, was te zien in Alles is Liefde en was de hoofdrolspeler in de filmreeks Soof. 

Muita podcasteja yksinoikeudella

Tarjouksesi

Rajattomasti yksinoikeuspodcastien kuuntelua
Ei mainoksia
20 tuntia äänikirjoja / kk
Kokeilun jälkeen vain 7,99 € / kuukausi. Ei sitoutumista!

Kaikki jaksot

30 jaksot
episode Boybands artwork
Boybands
De pasjes, de lokjes, de lookjes. Boybands werden in de jaren negentig non-stop geassembleerd uit losse entiteiten, en Lies heeft daar zelfs inside info over. Hoe kregen mensen het toen voor elkaar om verliefd te worden op een gehele band, en is ons dat ooit gelukt? Het mooi mens-zijn lukte wel deze week, want Lies heeft een reden om mild te zijn. Aaf twijfelde over de aard van haar felicitatie. En kan dat drie keer kussen nu een keer afgeschaft worden? De cultuurtipmand zit bomvol kookboeken, muurschilderingen en levensveranderende literatuur.
05. kesäk. 2024 - 47 min
episode Sex and the City artwork
Sex and the City
Op je Manolo Blahniks in een tutu natgespetterd worden door een bus, het werd uiteindelijk het ideaal van datende vrouwen in de jaren negentig. Iedereen wilde het liefst Carrie van Sex and the City zijn, maar was ze eigenlijk niet heel erg kinderachtig? Aafs geduld bleek ver te zoeken tijdens een fietstour in Rome en dat had alles te maken met de medetoeristen en hun timemanagement. Lies was extra lief voor zichzelf in verdrietige tijden en kijkt terug op de betekenisvolle momenten met haar vader. Neem je bewust afscheid of is alles eigenlijk al gezegd? De cultuurtips draaien om het verleden van Napoleon, schrijver Maurits de Bruijn en Lies zelf.
22. toukok. 2024 - 46 min
episode Reclames artwork
Reclames
De jaren negentig: de hoogtijdagen van de reclame. Je moest ze uitzitten en ze vertelden voor het eerst een verhaal. Woke lag nog diep te slapen, het was prima om kleine kinderen keihard te fatshamen, en vrouwen waren extatisch over wasmiddel. Aaf vertelt welk reclamemeisje zij in de 90s wilde zijn en Lies heeft inside info over de crazy gekke reclamewereld in dat tijdperk. Op verzoek onthult Aaf welke liedjes er op de afspeellijst Aafs Bangers staan – alle vier! Voor de cultuur reizen we af naar Turijn en Netflix.
08. toukok. 2024 - 46 min
episode Kitsch Kitchen artwork
Kitsch Kitchen
Lies heeft te maken met een potentieel gifschandaal in haar eigen achtertuin en vindt zichzelf daardoor geen mooi mens. Aaf kampt met een groot schuldgevoel jegens haar medestudent op de kunstacademie nadat ze iets kapot maakte wat niet kapot mocht. Het jaren 90 fenomeen van deze aflevering is nog steeds terug te vinden in de B&B van Debbie en op de camping in Bakkum. We hebben het natuurlijk over Kitsch Kitchen. De cultuurtips focussen zich op een zoektocht naar daders en zwetende wereldsterren achter een microfoon.
24. huhtik. 2024 - 47 min
episode De powerballad artwork
De powerballad
Een hoge hoed, lang haar, een hemd met grote openingen bij de oksels, uithalen en een heleboel emoties: daar heb je de powerballads uit de 90s, die tot op de dag van vandaag going strong zijn. Lies en Aaf delen hun voorliefdes voor bepaalde liedjes en zangers, en bespreken ook de ballades die ze juist deprimeerd maken. Herinneringen aan oude bierreclames, Arrow Classic Rock en hockeyfeesten dringen zich alras op. Waren we deze week een mooi mens? Vraag dat maar een de chatbot van een zekere klantenservice. De cultuurtips zijn hoog, laag, vrolijk, verdrietig en strekken van Noord-Rusland tot Kaapverdië.
10. huhtik. 2024 - 49 min

Suosittuja äänikirjoja

Loistava design ja vihdoin on helppo löytää podcasteja, joista oikeasti tykkää
Kiva sovellus podcastien kuunteluun, ja sisältö on monipuolista ja kiinnostavaa
Todella kiva äppi, helppo käyttää ja paljon podcasteja, joita en tiennyt ennestään.

Saatavilla kaikkialla

Kuuntele Podimoa puhelimella, tabletilla, tietokoneella tai autossa!

Kokonainen maailma kuunneltavaa viihdettä

Tuhansia äänikirjoja ja yksinoikeuspodcasteja

Ei mainoksia

Kuuntelemalla Podimon sisältöä et tuhlaa aikaa mainosten kuuntelemiseen.

Muita podcasteja yksinoikeudella

Suosittuja äänikirjoja