podcast banner
Radio Oranje
Yksinoikeudella Podimossa

Radio Oranje

Podcast by Dag en Nacht Media

Het bombardement op Rotterdam, de invasie van de Sovjet-Unie en de aanval op Pearl Harbor. In Radio Oranje bespreken historici Tijmen Dokter en Andrea Huntjens en podcastmaker Arco Gnocchi de hele Tweede Wereldoorlog. Iedere aflevering gaan zij door een maand uit de oorlog, van mei 1940 tot augustus 1945. Met grote, bekende gebeurtenissen en verhalen van gewone mensen, die de oorlog ook maar overkomt. Luister iedere maandag naar Radio Oranje. Geproduceerd door Dag en Nacht Media https://www.instagram.com/radiooranjepodcast/ 

Muita podcasteja yksinoikeudella

Tarjouksesi

Viimeisimmät jaksot

39. Hoe het afloopt met de legendarische Virginia Hall | November 1942
Het is november 1942. Volgens sommige historici is deze maand het keerpunt in de Tweede Wereldoorlog, want nu valt de munt langzaam de kant van de Geallieerden op. Maar de oorlog is nog lang niet voorbij. De gevechten in Noord-Afrika gaan door en ook de Amerikanen zijn hier nu bij betrokken. Het blijkt een oefening voor D-Day te zijn. De Sovjets omsingelen de Duitsers die vechten om de Russische stad Stalingrad. En in Australië gaan Geallieerde troepen elkaar te lijf. Arco vertelt het verdere verloop van het verhaal van Viriginia Hall, de spionne die we in seizoen 2 al volgden. Haar netwerk wordt verraden door een collaborerende priester en Hall slaat op de vlucht naar Engeland. Weet ze uit handen van de Duitsers te blijven? Boekentips: - 'November 1942' van Peter Englund - 'The Wolves at the Door: The True Story of America's Greatest Female Spy' van Judith Pearson - A Woman of No Importance: The Untold Story of the American Spy Who Helped Win World War II' van Sonia Purnell Radio Oranje is een podcast van Dag en Nacht Media. De muziek is van KLOAQ en het artwork is gemaakt door Yvonne Kroese.
47 min - 19. helmik. 2024
38. De Slag bij El Alamein, waar de Britten de oorlog beginnen te winnen | Oktober 1942
Het is oktober 1942. In Nederland worden de werkkampen leeggehaald en de gevangenen naar Westerbork gestuurd. Daardoor komen daar in een dag 10.000 mensen bij. Ook vanuit Noorwegen worden de eerste Joden naar concentratiekampen afgevoerd, als vergelding voor het verzet in het land. De Britten weten een Enigma-codeboek te bemachtigen en zetten daardoor een grote stap in het kraken van de geheime boodschappen van de Duitsers. Tijmen vertelt over de Slag bij El Alamein, een plaatsje in Egypte. Al maanden lopen de gevechten in Afrika niet echt op iets uit. De ene keer winnen de Duitsers en Italianen, de andere keer de Geallieerden. Maar deze slag beslist alles. Het is zelfs een van de redenen waarom de Britten uiteindelijk de hele oorlog weten te winnen. Tijmen legt uit waarom. Radio Oranje is een podcast van Dag en Nacht Media. De muziek is van KLOAQ en het artwork is gemaakt door Yvonne Kroese.
39 min - 12. helmik. 2024
37. De aanleg van de Birmaspoorweg | September 1942
Het is september 1942. Van Alaska tot in de woestijn wordt er gevochten. Een Japanse piloot probeert zelfs het bos bij Brookings in Oregon te bombarderen. Het is het enige bombardement ooit op het Amerikaanse vasteland. De Duitse piloot over wie we eerder een aflevering hebben gemaakt, Hans-Joachim Marseille, komt deze maand om. En in Treblinka pleegt een gevangene een verzetsdaad door een SS'er te vermoorden. In Thailand worden krijgsgevangenen door de Japanners gedwongen te beginnen met een megaproject. Dwars door de jungle moeten zij een spoorlijn aanleggen van ruim 400 kilometer. De omstandigheden zijn slecht en de gevangenen worden mishandeld door de Japanners. Andrea vertelt het verhaal van een Japanse beul, die na de oorlog op zoek gaat naar vergiffenis. Boekentip: 'The Railway Man' van Eric Lomax Radio Oranje is een podcast van Dag en Nacht Media. De muziek is van KLOAQ en het artwork is gemaakt door Yvonne Kroese.
41 min - 05. helmik. 2024

Suosittuja äänikirjoja

Loistava design ja vihdoin on helppo löytää podcasteja, joista oikeasti tykkää
Kiva sovellus podcastien kuunteluun, ja sisältö on monipuolista ja kiinnostavaa
Todella kiva äppi, helppo käyttää ja paljon podcasteja, joita en tiennyt ennestään.

Saatavilla kaikkialla

Kuuntele Podimoa puhelimella, tabletilla, tietokoneella tai autossa!

Kokonainen maailma kuunneltavaa viihdettä

Tuhansia äänikirjoja ja yksinoikeuspodcasteja 7,99 € / kuukausi

Ei mainoksia

Kuuntelemalla Podimon sisältöä et tuhlaa aikaa mainosten kuuntelemiseen.

Tarjouksesi

Muita podcasteja yksinoikeudella

Suosittuja äänikirjoja