podcast banner
Formatie '24: Wilde beesten
Yksinoikeudella Podimossa

Formatie '24: Wilde beesten

Podcast by Myrthe Hilkens, Mark Thiessen

Het wordt een ongekende, onverwachte formatie! Midden in een tijd waarin de Nederlandse politiek opnieuw wordt uitgevonden. In Wilde Beesten doen campagnestrategen Myrthe Hilkens en Mark Thiessen verslag van wat er gebeurt. Op safari in de Haagse jungle zoeken ze de echte verhalen van deze campagne. De verhalen die onze politiek de komende jaren gaan vormgeven. En op zoek naar de wilde beesten, om te kijken wie ze zijn, wat ze willen en waar ze ons heen zullen brengen. Hosts: Myrthe Hilkens, voormalig lid Tweede Kamer, journalist en campagnestrateeg. Mark Thiessen, campagnestrateeg. 

Muita podcasteja yksinoikeudella

Tarjouksesi

Viimeisimmät jaksot

Kabinet, Raad van State, Kamer, journalistiek; de commissie fraudewet spaart niemand.
Terwijl informateur Kim Putters gesprekken over een te vormen Kabinet voert, presenteerde de commissie die onderzoek deed naar de Fraudewet - die tot het Toeslagenschandaal leidde - haar bevindingen. Van controlerende en wetgevende macht tot ambtenaren en uitvoeringsdiensten en van media tot Raad van State; niemand wordt in het eindoordeel van de Commissie (meer dan 500 pagina’s telt het rapport) gespaard. ‘Het kan morgen weer gebeuren.’ In deze ramp van een geschiedenis, gedroegen te veel verantwoordelijken zich als Wilde Beesten. En de gevolgen zijn voor duizenden mensen en kinderen nog steeds tastbaar. Wat zijn de belangrijkste lessen? Daarover praten Mark en Myrthe je bij.
39 min - 26. helmik. 2024
Extraparlementair-Minderheids-Zaken-Kabinet
De nieuwe informateur Kim Putters (PvdA) werkt - net als team Wilde Beesten - door, terwijl onze vertegenwoordigers reces hebben. Putters onderzoekt de Kabinets-mogelijkheden; wat is een extraparlementaire regering eigenlijk? Hoe doen de Denen dat, regeren bij minderheid? En zijn er nog andere smaken? De partijleiders van VVD, PVV en BBB zelf, hadden nog niet zo’n helder verhaal tijdens het debat met de vertrokken informateur Plasterk. Wat wél goed ging; vingerwijzen, vliegen afvangen en armpje drukken. Ondertussen wil een kwart van de kiezers alweer opnieuw naar de stembus. Onrustige tijden, kortom. Maar Mark blijft optimistisch!
29 min - 20. helmik. 2024
Het verslag van Plasterk onder de loep
Na een roerige week gaf het verslag van Plasterk iets meer inzicht in wat er allemaal is gebeurd tijdens de onderhandelingen. De basislijn was snel akkoord, maar kunnen we de PVV er wel mee vertrouwen? Dat is uiteindelijk de cruciale vraag van deze formatieronde. En ook de komende dagen zullen belangrijk worden. De VVD staat voor een keuze die raakt aan de basisprincipes van de partij: gaat Yesilgoz vasthouden aan “alleen gedogen” of zet ze de stap naar “ook in een regering” met de PVV?
36 min - 13. helmik. 2024

Suosittuja äänikirjoja

Loistava design ja vihdoin on helppo löytää podcasteja, joista oikeasti tykkää
Kiva sovellus podcastien kuunteluun, ja sisältö on monipuolista ja kiinnostavaa
Todella kiva äppi, helppo käyttää ja paljon podcasteja, joita en tiennyt ennestään.

Saatavilla kaikkialla

Kuuntele Podimoa puhelimella, tabletilla, tietokoneella tai autossa!

Kokonainen maailma kuunneltavaa viihdettä

Tuhansia äänikirjoja ja yksinoikeuspodcasteja 7,99 € / kuukausi

Ei mainoksia

Kuuntelemalla Podimon sisältöä et tuhlaa aikaa mainosten kuuntelemiseen.

Tarjouksesi

Muita podcasteja yksinoikeudella

Suosittuja äänikirjoja