podcast banner
Zelfspodcast
Yksinoikeudella Podimossa

Zelfspodcast

Podcast by Tonny Media

In de Zelfspodcast nemen jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema (zanger/producer) en Sander Schimmelpenninck (columnist/presentator) hun leven en de wereld door. Sander Schimmelpenninck is een van de meest spraakmakende opiniemakers van Nederland. Hij is voormalig Twitteraar des Vaderlands, de meest gelezen columnist van de Volkskrant, en anchor van VPRO-documentaires. Jaap Siewertsz van Reesema leek na zijn zege in de X-Factor gedoemd tot een mislukte muziekcarrière, maar wist als één van de weinige talentenjachtwinnaars uit het dal van vergetelheid en middelmaat te klimmen. Na een handvol tophits (zelfs een nummer 1 incluis) hoort hij écht bij het muzikale meubilair van Nederland. Twee dertigers met carrières in de media en Instagrammable levens, die daarentegen ook huismussen zijn, tot tranen toe geroerd door hun nostalgische herinneringen aan het Twentse platteland. Maatjes met zeer verschillende karakters, maar een gedeelde liefde voor zelfbeklag. Elke week een rondje lamentabele dieptepunten, twee actuele of anderszins (ir)relevante onderwerpen, een handvol zijpaadjes, flink veel klachten over Nederlandje, en natuurlijk ongelooflijk veel kretologie en zelfverheerlijking. Kortom, Siewertsz en Schimmelpenninck doen maar wat. Geproduceerd door Tonny Media, Sander Schimmelpenninck, Jaap Siewertsz van Reesema Luister iedere dinsdag en vrijdag naar een nieuwe Zelfspodcast Volg de podcast op Instagram: @zelfspodcast Volg Sander Schimmelpenninck hier: https://www.volkskrant.nl/columns/Sander-Schimmelpenninck Luister naar Jaap Siewertsz van Reesema op Spotify: https://open.spotify.com/artist/5WxnXxSCyhDSyi6elhBZd4 

Muita podcasteja yksinoikeudella

Tarjouksesi

Viimeisimmät jaksot

S5E62 - Pensionanderen
Sander en Jaap fantaseren over hun pensioen. Nu de naweeën van hun derde midlifecrisis langzaam wegebben, wordt het tijd om het rustiger aan te doen. Wees niet gefrappeerd, want hoewel de heren in zekere zin bij elkaar slechts een halve blauwe maandag hebben gewerkt, is het niet makkelijk om te werken als je weet dat je het geld niet nodig hebt. En ook dat probleem mag er zijn! Alhoewel, Sander vraagt zich af of hij überhaupt wel met pensioen wil gaan. Doorwerken tot je dood is immers hip, kijk maar naar de sollicitanten voor de drukste baan ter wereld, die ene in het Witte Huis. En dat het goed voor je is om bezig te blijven, moge duidelijk zijn. Kijk maar naar de manier waarop Joe Biden voor de dag komt: fris als een zeebriesje, scherp als het mes van een sushikok. Dus dat pensioen? Laat maar zitten.
47 min - 23. helmik. 2024
S5E61: Rondje Rusland
Het opnemen verliep niet vlekkeloos. Jaap verblijft op de bergtoppen en is ondergedompeld in meters sneeuw. Skigebieden die ooit de exclusieve speeltuinen waren van de elite, zijn nu overspoeld door toeristen die krom liggen om weekje te flaneren in de Alpen. Het is overbevolkt, de pistes zijn krap en het wifi-netwerk overbelast. Terwijl Jaap zich druk maakt over zijn kleinleed neemt Sander ons mee op een rondje Rusland. Onderweg staan we stil bij het tragische overlijden van Aleksej Navalny, hij die het Kremlin schrik aanjoeg door volhardend de strijd aan te gaan met Poetin. Hij werd gearresteerd, veroordeeld, vergiftigd en uiteindelijk: verbannen naar Siberië. We doen weekboodschappen met Tucker Carlson en luisteren naar de verklaring die Baudet heeft voor de dood van Navalny.
38 min - 20. helmik. 2024
S5E60 - Sterren bezingen zichzelf en rijke familjes moeten dokken
Jaap heeft een docu gekeken over het schrijven en opnemen van We Are The World, het hitje waarin Amerikaanse sterren rillend van genot hun eigen gulle heiligheid bezongen. De popsterren kwamen bijeen in het holst van de nacht om in een mum van tijd tekst en muziek bij elkaar te rochelen, in een tijdsbestek dat voor de geleverde kwaliteit eigenlijk nog best gortig was. Verder lijkt het erop dat de BOR, ook wel toepasselijk bekend als de BOF-regeling, wordt afgeschaft. Wasda? Een belastingvoordeeltje voor kinders uit rijke familjes met bedrijven. Een gezelschap Brabantse bierbrouwers poogt achter de schermen nog om de boel tegen te houden, maar de dop lijkt van de fles, de prik lijkt in het pils, het gerstenat reeds in de blaas. Sander legt uit waarom het afschaffen van de BOF-BOR een uitstekend idee is.
43 min - 16. helmik. 2024

Suosittuja äänikirjoja

Loistava design ja vihdoin on helppo löytää podcasteja, joista oikeasti tykkää
Kiva sovellus podcastien kuunteluun, ja sisältö on monipuolista ja kiinnostavaa
Todella kiva äppi, helppo käyttää ja paljon podcasteja, joita en tiennyt ennestään.

Saatavilla kaikkialla

Kuuntele Podimoa puhelimella, tabletilla, tietokoneella tai autossa!

Kokonainen maailma kuunneltavaa viihdettä

Tuhansia äänikirjoja ja yksinoikeuspodcasteja 7,99 € / kuukausi

Ei mainoksia

Kuuntelemalla Podimon sisältöä et tuhlaa aikaa mainosten kuuntelemiseen.

Tarjouksesi

Muita podcasteja yksinoikeudella

Suosittuja äänikirjoja