Prompt

Prompt

Podcast von DR

Hver uge går Prompt bag om tech-giganternes 'Ultra Pro Max'-løfter, bullshit-tester de nyeste tech-trends og spørger, om kunstig intelligens og AI er vores ven eller fjende. Sammen med tech-korrespondent Henrik Moltke nærlæser tech-analytiker Marcel Mirzaei-Fard de største historier om den teknologiske udvikling, der forandrer vores verden og muligheder. *Prompt er en kort kommando eller et spørgsmål, som angiver det, du vil have chatbotten til at svare på. Det staves hverken Promt eller Pomt. Hør flere afsnit i DR Lyd

Kostenlos testen für 30 Tage

4,99 € / Monat nach der Testphase.Jederzeit kündbar.

Gratis testen

Alle Folgen

24 Folgen
episode Zuckerberg redder os ud af ensomheden, rygklappende bots og Silicon Rights stormtropper artwork
Zuckerberg redder os ud af ensomheden, rygklappende bots og Silicon Rights stormtropper

Zuckerberg har været på podcastturné med sine RayBan-briller og et løfte om at løse ensomhedskrisen. Vi har for få venner - og dem vil han give os med virtuelle AI-pendanter. Men er det ikke ham selv, der opfandt de sociale medier, der gjorde os ensomme i første omgang? ChatGPT er blevet for flink. OpenAI indrømmer, at chatbotten blev for smigrende - eller sykofantisk, som det hedder - fordi vi brugere elskede det. Nu har de rullet opdateringen tilbage igen. Men hvad sker der, når vi begynder at stole blindt på AI'er, der siger det, vi helst vil høre? Og så går vi bag om Trumps 2.0s kærlighed for tech og krypto - og vice versa. Den er nemlig ikke opstået ud af det blå, men i lukkede Signal-gruppechats blandt Silicon Valleys mest ideologiske milliardærer. Hvordan blev libertære tech-investorer til højrefløjens ideologiske bagmænd? Og hvem er de? Vi taler med chefredaktør på mediet Semafor, Ben Smith. Værter: Marcel Mirzaei-Fard, techanalytiker, og Henrik Moltke, DRs techkorrespondent.

Gestern - 55 min
episode Palantir Paranoia, Microsofts Europa-kys, hallucinations-quiz & chatbot-rettigheder artwork
Palantir Paranoia, Microsofts Europa-kys, hallucinations-quiz & chatbot-rettigheder

Bør kunstig intelligens have rettigheder? Skal vi bekymre os om deres velbefindende? Hos AI-selskabet Anthropic har de allerede ansat en velfærdsmedarbejder til at forske i chatbotternes mentale tilstand. Er det på sin plads eller komplet gak? Microsoft kæmper desperat for at overbevise Europa om, at vi stadig kan stole på dem - trods voksende spændinger mellem EU og USA. Derfor har de sendt deres vicepræsident Brad Smith til Bruxelles på charmeoffensiv. Henrik lyttede med. Vi dykker også ned i en historie om PET og Rigspolitiets brug af et it-system fra Palantir - grundlagt af den kontroversielle milliardær Peter Thiel, der har tætte bånd til Trump-regeringen. Det gør vi i selskab med Sebastian Gjerding, journalist på Information. Og til sidst har Marcel lavet en lille hallucinationsquiz om Henrik Moltke i ChatGPT, der næppe vil gå over i historien. Værter: Marcel Mirzaei-Fard, vært, og Henrik Moltke, DR's techkorrespondent.

01. Mai 2025 - 56 min
episode Donald Slet, Google og Meta på skafottet, og Jacob, der for en time siden fyrede sin grafiske designer artwork
Donald Slet, Google og Meta på skafottet, og Jacob, der for en time siden fyrede sin grafiske designer

Trump-administrationen har slettet hjemmesider og databaser, der dokumenterer alt fra kvinders rettigheder til sorte amerikaneres bidrag i militæret. Er det en digital omskrivning af historien alá Orwells '1984'? Og er det nu også så kontroversielt, som det lyder? Vi har Nanna Bonde Thylstrup, ekspert i digital hukommelse, med til at forklare, hvad det betyder, når staten sletter i internetarkivet. Vi kommer også forbi Google og Meta, der begge er i afgørende retssager mod de amerikanske konkurrencemyndigheder. En føderal dommer har allerede kendt Google skyldig i at misbruge sin monopolmagt - og nu kan det ende med, at firmaet skal splittes op. Sker det, vil det være første gang i 40 år. Og så skal vi til Dubai, hvor Jacob Thyssen ejer et marketingbureau. Et på overfladen uskyldigt opslag om, at han havde fyret sin grafiker, fik ham i en mindre shitstorm. Men var den nu også fortjent? Værter: Marcel Mirzaei-Fard, techanalytiker, og Henrik Moltke, DRs techkorrespondent.

24. Apr. 2025 - 56 min
episode There Will Be Tariffs, Catch Me If EU Can & Alice i Acceleratoren artwork
There Will Be Tariffs, Catch Me If EU Can & Alice i Acceleratoren

Var Trumps toldregnestykke virkelig lavet med ChatGPT? Og hvorfor styrtbløder techaktierne efter hans seneste udmeldinger? Vi folder dramaet ud og diskuterer, hvordan EU kan - og bør - svare igen. Nu er den her: EU vil bygge sit eget styresystem kaldet EU OS. Fri os fra Microsofts kløer, lyder det. Planen er en offentlig it-infrastruktur baseret på Fedora Linux. Men skal Bente fra HR virkelig logge ind på open source - og kan Europa overhovedet hamle op med Microsofts 40 års forspring? Og så er der dansk stjernestøv: Alice.tech er netop vendt hjem fra det ikoniske Y Combinator-forløb i Silicon Valley. Et forløb, der tidligere har skabt succes'er som Dropbox og AirBNB. CEO i startup'en, Kim Rants, fortæller om forløbet, og vi diskuterer, hvad der egentlig skal til for, at de næste store techsucceser spirer i fx Sydhavnen frem for San Francisco. Plus: En sober meningsudveksling mellem Henrik og Marcel om Airtags på børn. Kan man det? Værter: Marcel Mirzaei-Fard, vært og tech-analytiker, og Henrik Moltke, DRs techkorrespondent.

10. Apr. 2025 - 56 min
episode OpenAIs deepfake-maskine, digital udrensning og tech-oligarkernes ønskesky artwork
OpenAIs deepfake-maskine, digital udrensning og tech-oligarkernes ønskesky

OpenAIs nye billedgenerator vender op og ned på nettet - den forstår både tekst og billeder, og kan manipulere dine egne fotos med forbløffende realisme. Det virker, som om det meste censur er skåret væk. Vi taler med AI-kunstner Andreas Refsgaard om hype, visuel manipulation og grænserne for teknologien. Samtidig spørger Trump AI-selskaberne, hvad de drømmer om - og svaret er fri adgang til alt indhold, uden hensyn til ophavsret. Vi diskuterer, hvad konsekvensen af det vil blive. Og så starter vi Henriks forårsrengøring: Et eksperiment i at blive digitalt usynlig. Han skal nemlig til USA og vil ikke stoppes i tolden for at have satiriseret over Trump og Musk. Værter: Marcel Mirzaei-Fard, vært og tech-analytiker, og Henrik Moltke, DRs techkorrespondent.

03. Apr. 2025 - 56 min
Der neue Look und die “Trailer” sind euch verdammt gut gelungen! Die bisher beste Version eurer App 🎉 Und ich bin schon von Anfang an dabei 😉 Weiter so 👍
Eine wahnsinnig große, vielfältige Auswahl toller Hörbücher, Autobiographien und lustiger Reisegeschichten. Ein absolutes Muss auf der Arbeit und in unserem Urlaub am Strand nicht wegzudenken... für uns eine feine Bereicherung
Spannende Hörspiele und gute Podcasts aus Eigenproduktion, sowie große Auswahl. Die App ist übersichtlich und gut gestaltet. Der Preis ist fair.

Kostenlos testen für 30 Tage

4,99 € / Monat nach der Testphase.Jederzeit kündbar.

Exklusive Podcasts

Werbefrei

Alle frei verfügbaren Podcasts

Hörbücher

20 Stunden / Monat

Gratis testen

Nur bei Podimo

Beliebte Hörbücher