podcast banner
BV Nederland
Eksklusivt på Podimo

BV Nederland

Podcast af Sander Heijne & Hendrik Noten | Podimo

Met hun scherpe economische blik prikken vrienden Sander Heijne en Hendrik Noten iedere week door de politieke bullshit heen. De BV Nederland draait op volle toeren, maar hebben wij daar als maatschappij wel aandelen in? Want hoe kan het dat we rijker zijn dan ooit, maar overal tekort komen? Sander Heijne is onderzoeksjournalist en historicus. Hij werkte op de economieredactie van de Volkskrant en schreef voor De Correspondent het boek Er zijn nog 17 miljoen wachtende voor u. Daarin fileert hij dertig jaar marktwerking in Nederland. Sander kijkt in de podcast met een kritische blik naar de manier waarop Nederland wordt bestuurd en ingericht. Hendrik Noten is bestuurskundige en gespecialiseerd in sociaaleconomische thema’s. Hij werkte een aantal jaar voor een werkgeversvereniging en is inmiddels onderzoeker voor vakbond FNV. Hij kent de polder van binnenuit en kan daardoor in de podcast ontrafelen waar besluiten en compromissen zijn ontstaan. Samen schreven ze het boek Fantoomgroei over hoe het kan dat we steeds harder werken voor steeds minder. 🤳 Volg ons ook op Instagram (voor extra beeld en verdieping) Vragen, opmerkingen of input? Mail ons: bvnederland@creator-podimo.com 

Andre eksklusive shows

Det får du

Seneste episoder

Moeten we cocaïne legaliseren?
Terwijl Kim Putters zich eens goed laat informeren door een aantal hoogleraren en de IND nu heeft bevestigd dat het laatste kabinet-Rutte is gevallen over een verzonnen crisis, buigen wij ons over aan obesitas lijdende auto's en de vraag of we cocaïne moeten legaliseren. Dit en veel meer bespreken we in een nieuwe aflevering van BV Nederland.
55 min - 21. feb. 2024
Breaking: Sander wordt hoofdredacteur van Vrij Nederland!
Omdat Sander Heijne het waanzinnige idee heeft opgevat om een nieuwe journalistieke missie te starten, publiceren wij een bonus-aflevering waarin we jou als trouwe luisteraar als eerste bondgenoot maken van dit mooie plan: Sander wordt per 1 april benoemd als hoofdredacteur en uitgever van Vrij Nederland. Onder leiding van Sander zal het voormalige verzetsblad de huidige uitgeverij WPG verlaten om in nauwe samenwerking met Pakhuis de Zwijger als zelfstandige titel verder gaan. Het nieuwe Vrij Nederland wordt ondergebracht in een stichting, zonder winstoogmerk of aandeelhouders. In deze bonus-aflevering van BV Nederland bespreken Hendrik en Sander de plannen.
26 min - 15. feb. 2024
Krijgt Kim Putters de formatie wel op gang?
Terwijl de Brabantse bierkoningen van Bavaria amper belasting blijken te betalen en het zonnepanelenpopulisme hoogtij viert, mag Nederland Israël geen reserve-onderdelen meer leveren voor de F-35 straaljager en is nu de volgende PvdA’er aan zet om de formatie vlot te trekken. Dit en veel meer bespreken we deze week in een nieuwe aflevering van BV Nederland.
1 h 5 min - 14. feb. 2024

Populære lydbøger

En fantastisk app med et enormt stort udvalg af spændende podcasts. Podimo formår virkelig at lave godt indhold, der takler de lidt mere svære emner. At der så også er lydbøger oveni til en billig pris, gør at det er blevet min favorit app.
Rigtig god tjeneste med gode eksklusive podcasts og derudover et kæmpe udvalg af podcasts og lydbøger. Kan varmt anbefales, om ikke andet så udelukkende pga Dårligdommerne, Klovn podcast, Hakkedrengene og Han duo 😁 👍
Podimo er blevet uundværlig! Til lange bilture, hverdagen, rengøringen og i det hele taget, når man trænger til lidt adspredelse.

Tilgængelig overalt

Lyt til Podimo på din telefon, tablet, computer eller i bilen!

Et univers af underholdning på lyd

Tusindvis af lydbøger og eksklusive podcasts fra kun 79,00 kr. / måned

Ingen reklamer

Spild ikke tiden på at lytte til reklamepauser, når du lytter til Podimos indhold.

Det får du

Andre eksklusive shows

Populære lydbøger