podcast banner
Peder
Eksklusivt på Podimo

Peder

Podcast af Podimo

Lyt til preview
Psykiske lidelser er annerledes enn fysiske. Det dreier seg om tanker, følelser og handlinger, og ikke om virus, bakterier eller kroppslige skader. Likevel bruker vi diagnoser til å beskrive dem og sortere dem. Så er det et problem med psykiske diagnoser at de kan ligne på hverandre, og de finnes i ulike former og varianter. I denne serien skal Peder snakke med eksperter, behandlere, forskere og folk som selv har ulike diagnoser, og prøve å få oversikt over de psykiske lidelsene. Følg podkasten for å holde deg oppdatert på de nyeste episodene. Ny episode publiseres hver tirsdag! Produsert av Podimo. Produsenter er Kristine Masdal Aadne og Emilie Krogh Johannessen. Følg Peder Kjøs på Instagram: @pederkjos 

Andre eksklusive shows

Det får du

Ubegrænset adgang til eksklusive podcasts
Ingen reklamer
20 timers lydbøger / måned
Efter prøveperioden kun 79,00 kr. / måned. Ingen binding.
Peder Kjøs
Peder Kjøs
Peder Kjøs er psykolog og forfatter, kjent blant annet fra programmet "Jeg mot meg" som gikk på NRK fra 2016 til 2018.

Alle episoder

88 episoder
episode Diagnoser: PMDD artwork
Diagnoser: PMDD
Premenstruell dysforisk lidelse rammer rundt 5-8% av den kvinnelige befolkningen og er dessverre alt for lite forsket på. I denne episoden får Peder besøk av Frida Marie Grande som selv har levd med diagnosen i over 7 år. Hun forteller hvordan det er å gå gjennom så ekstreme humørsvingninger hver måned, hvordan det påvirker parforholdet og hvilke behandlingsmuligheter som finnes i dag.
11. jun. 2024 - 39 min
episode Diagnoser: Bipolar lidelse artwork
Diagnoser: Bipolar lidelse
Gjennom et liv vil de fleste av oss oppleve perioder der vi har mer energi og lyst, og der vi er mer depressive og slitne, men hva skjer når disse motpolene blir så sterke at det blir en diagnose? I denne episoden snakker Peder med aktivist og influenser Helene Fosse om hvordan livet med bipolar lidelse er og hva tilstanden betyr for henne
04. jun. 2024 - 40 min
episode Diagnoser: Psykopati artwork
Diagnoser: Psykopati
Psykopati er en av de diagnosene vi gjerne synes er ganske gåtefulle og spennende. Hva er det som gjør at noen mennesker verken forstår eller bryr seg noe særlig om hva du og jeg føler? Og hva kjennetegner egentlig disse personene? I denne episoden skal Peder snakke med psykolog Pål Grøndal, som har en doktorgrad i rettspsykiatri og har jobbet med utredning, vurdering og behandling av de som har psykopatiske personligheter.
28. maj 2024 - 47 min
episode Diagnoser: ADHD artwork
Diagnoser: ADHD
Det å ha ADHD kan høres gøy og energisk ut, nesten som en slags superkraft, men rastløsheten kan også skape mye kaos og rot i livet. I denne episoden snakker Peder med Silje Urke Antonsen om hvordan det er å ha ADHD og hva diagnosen betyr for henne.
21. maj 2024 - 42 min
episode Diagnoser: Anoreksi artwork
Diagnoser: Anoreksi
Anoreksi kan ha mange ulike årsaker og funksjoner i noens liv, og rollen tilstanden spiller i livet kan forandre seg mye gjennom år og livsfaser. I denne første episoden i serien om diagnoser snakker Peder med journalist, forfatter og influenser, Ingeborg Senneset, om hvordan det er å ha anoreksi og hva diagnosen betyr for henne.
14. maj 2024 - 40 min

Populære lydbøger

En fantastisk app med et enormt stort udvalg af spændende podcasts. Podimo formår virkelig at lave godt indhold, der takler de lidt mere svære emner. At der så også er lydbøger oveni til en billig pris, gør at det er blevet min favorit app.
Rigtig god tjeneste med gode eksklusive podcasts og derudover et kæmpe udvalg af podcasts og lydbøger. Kan varmt anbefales, om ikke andet så udelukkende pga Dårligdommerne, Klovn podcast, Hakkedrengene og Han duo 😁 👍
Podimo er blevet uundværlig! Til lange bilture, hverdagen, rengøringen og i det hele taget, når man trænger til lidt adspredelse.

Tilgængelig overalt

Lyt til Podimo på din telefon, tablet, computer eller i bilen!

Et univers af underholdning på lyd

Tusindvis af lydbøger og eksklusive podcasts

Ingen reklamer

Spild ikke tiden på at lytte til reklamepauser, når du lytter til Podimos indhold.

Andre eksklusive shows

Populære lydbøger