podcast banner
Peder
Eksklusivt på Podimo

Peder

Podcast af Podimo

Lyt til preview
Livene våre er vevd sammen på alle mulige små og store, gode og vonde måter. Derfor er noe av det viktigste av alt hvordan vi har det med hverandre. Men noen ganger får vi det ikke til. Det blir konflikter, skuffelser og noen ganger brudd - og det menneskelige nettet revner. I podcasten Peder skal psykolog Peder Kjøs prøve å få en dypere forståelse av hvordan vi roter det til - og hva vi kan gjøre for å komme videre. I de kommende episodene skal vi fokusere på temaet angst. Begrepet angst brukes på så mange måter at det kan bli ganske uklart hva det egentlig betyr. Angst er en av de vanligste psykiske helseplagene og omtrent en fjerdedel av oss får diagnostiserbar angst minst én gang i livet. Men angst er også en følelse som absolutt alle mennesker opplever, i en eller annen grad, i en eller annen form. I ukene fremover skal vi følge en som prøver å jobbe seg gjennom angsten sin, og snakke med eksperter om alt fra hva som skjer i kroppen når man har angst til alternative behandlingsmetoder. Følg podkasten for å holde deg oppdatert på de nyeste episodene. Ny episode publiseres hver tirsdag! Produsert av Podimo. Produsent er Emilie Krogh Johannessen. Følg Peder Kjøs på Instagram: @pederkjos 

Andre eksklusive shows

Det får du

Seneste episoder

Angst: Daniel (del 1)
Som neste del av serien om angst skal Peder i noen episoder fremover snakke med Daniel. Han har store deler av livet vært plaget med alvorlig angst. Denne episoden er første gang Peder og Daniel setter seg ned i studio sammen. Daniel forteller hvorfor han valgte å ta kontakt, og gir oss et bedre innblikk i angsten hans og hvordan den utfordrer og hindrer han hverdagen.
36 min - 27. feb. 2024
Angst: Psykoanalyse med Cecilie Hillestad Hoff
I denne episoden snakker Peder med psykoanalytikeren, Cecilie Hillestad Hoff. Psykoanalysen ble utviklet i tiden rundt 1900 og er nok fortsatt den terapiformen som preger det inntrykket mange har av hva psykoterapi er. Alle har sett de klassiske film-scenene der pasienten ligger på en benk og prater om barndommen mens en eldre person med briller sitter og noterer på ei spiralblokk. Men er det faktisk sånn det foregår? Cecilie tar oss gjennom hva psykoanalyse handler om og hva som gjør at akkurat denne terapiformen kan hjelpe mot angst.
32 min - 20. feb. 2024
Angst: Metakognitiv terapi med Hans Nordahl
I denne episoden har vi besøk av Hans Nordahl. Hans jobber som psykolog og professor ved Institutt for psykisk helse ved NTNU, og er en ekspert på metakognitiv terapi. Metakognitiv terapi er en terapiform som handler om å jobbe med hvordan man tenker om hvordan man tenker. I denne episoden tar han oss gjennom behandlingsforløpet og gir oss innsikt i hvordan man kan undertenke istedet for å overtenke.
32 min - 13. feb. 2024

Populære lydbøger

En fantastisk app med et enormt stort udvalg af spændende podcasts. Podimo formår virkelig at lave godt indhold, der takler de lidt mere svære emner. At der så også er lydbøger oveni til en billig pris, gør at det er blevet min favorit app.
Rigtig god tjeneste med gode eksklusive podcasts og derudover et kæmpe udvalg af podcasts og lydbøger. Kan varmt anbefales, om ikke andet så udelukkende pga Dårligdommerne, Klovn podcast, Hakkedrengene og Han duo 😁 👍
Podimo er blevet uundværlig! Til lange bilture, hverdagen, rengøringen og i det hele taget, når man trænger til lidt adspredelse.

Tilgængelig overalt

Lyt til Podimo på din telefon, tablet, computer eller i bilen!

Et univers af underholdning på lyd

Tusindvis af lydbøger og eksklusive podcasts fra kun 79,00 kr. / måned

Ingen reklamer

Spild ikke tiden på at lytte til reklamepauser, når du lytter til Podimos indhold.

Det får du

Andre eksklusive shows

Populære lydbøger