podcast banner
Wie is...?
Exclusivamente en Podimo

Wie is...?

Podcast de VBK AudioLab / Atlas Contact

Wie is Musk? Elon Musk is dé nieuwsmaker van onze tijd. Hij wil de mensheid naar Mars brengen en met een enkele tweet (X) kan hij koersen laten stijgen of dalen. En zelfs de loop van oorlogen beïnvloeden. Zijn grenzeloze ambities en controversiële uitspraken roepen bewondering, verbazing en onbegrip op. In Wie is Musk? gaat host Simon Dikker Hupkes samen met vijf experts op zoek naar de drijfveren achter de handelingen van Elon Musk, een van de rijkste mensen op aarde. Hoe is hij dat geworden? Wie waren zijn voorbeelden? En is het wel zo verstandig om één mens zoveel genialiteit toe te dichten? Met als gasten: Hans van der Loo, Thijs Roes, Dick Timmer, Eva Hofman en Hans Busstra.Wie is Musk is het derde seizoen van de Wie is-serie die inmiddels 700.000 keer beluisterd is. Iedere woensdag een nieuwe aflevering. In deze serie verscheen eerder: Wie is Poetin ?en Wie is Rutte? Luister hier naar de volledige reeks: Wie is..? Host: Simon Dikker Hupkes, redacteur Atlas Contact en podcastmaker Geproduceerd door VBK AudioLab en Uitgeverij Atlas Contact https://www.wieis.nl/ 

Otros podcasts exclusivos

Tu oferta:

Los últimos episodios

5. Musk de klokkenluider
Het is de grootste bedreiging voor de mensheid, volgens Elon Musk dan. Namelijk kunstmatige intelligentie. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en ook op dit vlak wil Musk zich laten gelden. Wat is het gevaar volgens Musk, en wat zegt dit over zijn mensbeeld? Daarvoor praten we met Hans Busstra, maker van de Tegenlicht-documentaire Technologie als Religie en journalist en Youtuber bij de Essentia Foundation. Tot slot nog twee boekentips: Wil jij ontsnappen aan de greep van de algoritmes? Lees Digitale gremlins van techfilosoof Rens van der Vorst. xAI wil de aard van het universum onderzoeken. In Het universum in een doos laat Andrew Pontzen zien hoe computersimulaties nu al ons beeld van het heelal op zijn kop zetten. Ga naar https://www.boekenwereld.com/wie-is-musk voor alle boeken uit de podcast. Wie is Musk is een productie van VBK AudioLab en Uitgeverij Atlas Contact. Redactie is in handen van Rachel van de Pol en Simon Dikker Hupkes. Productie: Ellen van Dalsem, Hedi de Vree, Bart Jeroen Kiers en Stan Steeghs. Techniek en montage: Daphne Blokhuys en Stefan van Duyn van Thinium Audioboekproducties.
46 min - 11 oct 2023
4. Musk de vreemde vogel
Musk’s overname van Twitter barst van plotwendingen en bizarre beslissingen. Toen hij eenmaal Chief Twit was, bleek het beschermen van het vrije woord toch best ingewikkeld. Wat is Musk zijn plan met X, het voormalige Twitter? Wat zegt zijn gedrag over de internetcultuur in Silicon Valley? En waarom zijn zijn eigen tweets vaak zo, ja… puberaal? Hiervoor spreken we met Eva Hofman, technologieredacteur bij De Groene Amsterdammer. Boekentips: Wat gebeurt er toch in het hoofd van mensen die aan de top van een organisatie komen te staan? Verleidingen aan de top van Jaap van Ginneken geeft het antwoord. Wat er allemaal misging bij Facebook, de grote concurrent van Musk op social gebied, lees je in Een smerige waarheid van Cecilia Kang & Sheera Frenkel. Ga naar https://www.boekenwereld.com/wie-is-musk voor alle boeken uit de podcast. Wie is Musk is een productie van VBK AudioLab en Uitgeverij Atlas Contact. Redactie is in handen van Rachel van de Pol en Simon Dikker Hupkes. Productie: Ellen van Dalsem, Hedi de Vree, Bart Jeroen Kiers en Stan Steeghs. Techniek en montage: Daphne Blokhuys en Stefan van Duyn van Thinium Audioboekproducties.
41 min - 04 oct 2023
3. Musk de miljardair
Af en aan is Elon Musk de rijkste mens op aarde, met een huidig vermogen van 230 miljard dollar. Hoe komt Musk aan zoveel geld en daarmee macht? Hoe self made is Musk eigenlijk? En kunnen superrijken zoals Musk een plek hebben in een rechtvaardige samenleving? Daarover praten we met moraalfilosoof Dick Timmer die zich bezighoudt met de rechtvaardigheid van rijkdom en welvaart. Natuurlijk hebben we nog een boekentip voor je. Het kapitalisme lijkt op zijn laatste benen te lopen. Maar, betoogt Rebecca Henderson in haar boek Een nieuw kapitalisme, de contouren van een duurzamer en rechtvaardiger systeem zijn al zichtbaar. Ga naar: https://bit.ly/eennieuwkapitalisme Wie is Musk is een productie van VBK AudioLab en Uitgeverij Atlas Contact. Redactie is in handen van Rachel van de Pol en Simon Dikker Hupkes. Productie: Ellen van Dalsem, Hedi de Vree, Bart Jeroen Kiers en Stan Steeghs. Techniek en montage: Daphne Blokhuys en Stefan van Duyn van Thinium Audioboekproducties.
40 min - 27 sept 2023

Audiolibros populares

Soy muy de podcasts. Mientras hago la cama, mientras recojo la casa, mientras trabajo… Y en Podimo encuentro podcast que me encantan. De emprendimiento, de salid, de humor… De lo que quiera! Estoy encantada 👍
MI TOC es feliz, que maravilla. Ordenador, limpio, sugerencias de categorías nuevas a explorar!!!
Me suscribi con los 14 días de prueba para escuchar el Podcast de Misterios Cotidianos, pero al final me quedo mas tiempo porque hacia tiempo que no me reía tanto. Tiene Podcast muy buenos y la aplicación funciona bien.
App ligera, eficiente, encuentras rápido tus podcast favoritos. Diseño sencillo y bonito. me gustó.
contenidos frescos e inteligentes
La App va francamente bien y el precio me parece muy justo para pagar a gente que nos da horas y horas de contenido. Espero poder seguir usándola asiduamente.

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimeinto en audio

Miles de podcast y audiolibros exlusivos desde 4,99 €/Mes

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Tu oferta:

Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares