podcast banner
BV Nederland
Eksklusivt hos Podimo

BV Nederland

Podkast av Sander Heijne & Hendrik Noten | Podimo

Met hun scherpe economische blik prikken vrienden Sander Heijne en Hendrik Noten iedere week door de politieke bullshit heen. De BV Nederland draait op volle toeren, maar hebben wij daar als maatschappij wel aandelen in? Want hoe kan het dat we rijker zijn dan ooit, maar overal tekort komen? Sander Heijne is onderzoeksjournalist en historicus. Hij werkte op de economieredactie van de Volkskrant en schreef voor De Correspondent het boek Er zijn nog 17 miljoen wachtende voor u. Daarin fileert hij dertig jaar marktwerking in Nederland. Sander kijkt in de podcast met een kritische blik naar de manier waarop Nederland wordt bestuurd en ingericht. Hendrik Noten is bestuurskundige en gespecialiseerd in sociaaleconomische thema’s. Hij werkte een aantal jaar voor een werkgeversvereniging en is inmiddels onderzoeker voor vakbond FNV. Hij kent de polder van binnenuit en kan daardoor in de podcast ontrafelen waar besluiten en compromissen zijn ontstaan. Samen schreven ze het boek Fantoomgroei over hoe het kan dat we steeds harder werken voor steeds minder. 🤳 Volg ons ook op Instagram (voor extra beeld en verdieping) Vragen, opmerkingen of input? Mail ons: bvnederland@creator-podimo.com 

Andre eksklusive podkaster

Ditt tilbud:

Ubegrenset tilgang til eksklusive podkaster
Ingen annonser
10 timer lydbøker i måneden
Etter prøveperioden kun 79,00 kr / Måned . Ingen binding.

Alle episoder

73 Episoder
episode BBBarslecht onderhandeld door Caroline? artwork
BBBarslecht onderhandeld door Caroline?
Het is zo ver, de contouren van het nieuwe kabinet worden nu duidelijk zichtbaar. Een paar dingen vallen op. Met uitzondering van Zorg gaan alle ministeries met noemenswaardige budgetten naar de VVD en NSC. Wilders heeft een aantal ministersposten binnengehaald die in de formatie een groot deel van hun budget (of bestaansrecht) hebben verloren. En de BBB, die hebben zichzelf met Landbouw en Volkshuisvesting een schier-onmogelijke opdracht op de hals gehaald. En dan is daar ook nog de uitslag van de Europese verkiezingen. Het politieke midden blijft het grootste, maar in Duitsland en Frankrijk rommelt het. Dit en meer in een nieuwe aflevering van BV Nederland!
I går - 59 min
episode Slapen alle arbeidsmigranten straks in tentjes? artwork
Slapen alle arbeidsmigranten straks in tentjes?
Hendrik heeft (je moet wat) het hoofdlijnenakkoord nogmaals herlezen en wat blijkt, niet alleen doen de formerende partijen niets aan de instroom van arbeidsmigranten; als het aan hen ligt is het bovendien geen enkel probleem om deze veel goedkopere werknemers straks in tentjes op het boerenerf te huisvesten. Dit en veel meer bespreken we met kandidaat-europarlementariër Elmar Smid van GroenLinks/Partij van de Arbeid.
05. juni 2024 - 1 h 3 min
episode Dick Schoof, prettige wedstrijd artwork
Dick Schoof, prettige wedstrijd
Jawel, de naam van de beoogde nieuwe premier is bekend. Maar wat staat hem straks te wachten, in Den Haag en Europa? Vanuit Brussel aangevuld door NRC-correspondent Clara van de Wiel laten de mannen hun licht schijnen over de nieuwe premier.
29. mai 2024 - 1 h 0 min
episode Hoe democratisch is Europa eigenlijk? artwork
Hoe democratisch is Europa eigenlijk?
Terwijl Geert Wilders plots de kunst van het compromis uitdraagt en Ronald Plasterk definitief geen premier van Nederland mag worden, wenden wij (na een korte beschouwing op de Nederlandse politiek) de blik op Brussel. We bespreken met de chef van de Brusselse redactie van Follow the Money, Lise Witteman, in hoeverre de EU zelf eigenlijk democratisch is georganiseerd?
22. mai 2024 - 1 h 3 min
episode Regeerakkoord: Conflict gegarandeerd artwork
Regeerakkoord: Conflict gegarandeerd
Naar aanleiding van de vele, vele vragen over de formatie hebben Sander en Hendrik een speciale bonusaflevering gemaakt over het regeerakkoord. Een ding lijkt wel vast te staan; met dit regeerakkoord is meer conflict gegarandeerd.
17. mai 2024 - 1 h 5 min

Populære lydbøker

Enkelt å finne frem nye favoritter og lett å navigere seg gjennom innholdet i appen
Liker at det er både Podcaster (godt utvalg) og lydbøker i samme app, pluss at man kan holde Podcaster og lydbøker atskilt i biblioteket.
Bra app. Oversiktlig og ryddig. MYE bra innhold⭐️⭐️⭐️

Tilgjengelig overalt

Lytt til Podimo på telefonen, nettbrettet, datamaskinen eller i bilen!

Et univers av underholdning på lyd

Tusenvis av lydbøker og eksklusive podkaster

Ingen annonser

Ikke kast bort tid på å lytte til annonser når du lytter til Podimos innhold.

Andre eksklusive podkaster

Populære lydbøker