podcast banner
BV Nederland
Eksklusivt hos Podimo

BV Nederland

Podkast av Sander Heijne & Hendrik Noten | Podimo

Met hun scherpe economische blik prikken vrienden Sander Heijne en Hendrik Noten iedere week door de politieke bullshit heen. De BV Nederland draait op volle toeren, maar hebben wij daar als maatschappij wel aandelen in? Want hoe kan het dat we rijker zijn dan ooit, maar overal tekort komen? Sander Heijne is onderzoeksjournalist en historicus. Hij werkte op de economieredactie van de Volkskrant en schreef voor De Correspondent het boek Er zijn nog 17 miljoen wachtende voor u. Daarin fileert hij dertig jaar marktwerking in Nederland. Sander kijkt in de podcast met een kritische blik naar de manier waarop Nederland wordt bestuurd en ingericht. Hendrik Noten is bestuurskundige en gespecialiseerd in sociaaleconomische thema’s. Hij werkte een aantal jaar voor een werkgeversvereniging en is inmiddels onderzoeker voor vakbond FNV. Hij kent de polder van binnenuit en kan daardoor in de podcast ontrafelen waar besluiten en compromissen zijn ontstaan. Samen schreven ze het boek Fantoomgroei over hoe het kan dat we steeds harder werken voor steeds minder. 🤳 Volg ons ook op Instagram (voor extra beeld en verdieping) Vragen, opmerkingen of input? Mail ons: bvnederland@creator-podimo.com 

Andre eksklusive podkaster

Ditt tilbud:

Siste episoder

Het Volkskabinet van Caroline
Terwijl de PVV alle kanten op slingert in haar Oekraïne-standpunt en de Russische geheime dienst hakenkruizen kalkt op Franse synagoges, wil PostNL brieven minder snel gaan bezorgen en schetst OnlyFrans de contouren van een nieuw progressieve verhaal. Dit en veel meer bespreken we in een nieuwe aflevering van BV Nederland.
1 h 0 min - 28. feb. 2024
Moeten we cocaïne legaliseren?
Terwijl Kim Putters zich eens goed laat informeren door een aantal hoogleraren en de IND nu heeft bevestigd dat het laatste kabinet-Rutte is gevallen over een verzonnen crisis, buigen wij ons over aan obesitas lijdende auto's en de vraag of we cocaïne moeten legaliseren. Dit en veel meer bespreken we in een nieuwe aflevering van BV Nederland.
55 min - 21. feb. 2024
Breaking: Sander wordt hoofdredacteur van Vrij Nederland!
Omdat Sander Heijne het waanzinnige idee heeft opgevat om een nieuwe journalistieke missie te starten, publiceren wij een bonus-aflevering waarin we jou als trouwe luisteraar als eerste bondgenoot maken van dit mooie plan: Sander wordt per 1 april benoemd als hoofdredacteur en uitgever van Vrij Nederland. Onder leiding van Sander zal het voormalige verzetsblad de huidige uitgeverij WPG verlaten om in nauwe samenwerking met Pakhuis de Zwijger als zelfstandige titel verder gaan. Het nieuwe Vrij Nederland wordt ondergebracht in een stichting, zonder winstoogmerk of aandeelhouders. In deze bonus-aflevering van BV Nederland bespreken Hendrik en Sander de plannen.
26 min - 15. feb. 2024

Populære lydbøker

Enkelt å finne frem nye favoritter og lett å navigere seg gjennom innholdet i appen
Liker at det er både Podcaster (godt utvalg) og lydbøker i samme app, pluss at man kan holde Podcaster og lydbøker atskilt i biblioteket.
Bra app. Oversiktlig og ryddig. MYE bra innhold⭐️⭐️⭐️

Tilgjengelig overalt

Lytt til Podimo på telefonen, nettbrettet, datamaskinen eller i bilen!

Et univers av underholdning på lyd

Tusenvis av lydbøker og eksklusive podkaster fra kr 79,00 / Måned

Ingen annonser

Ikke kast bort tid på å lytte til annonser når du lytter til Podimos innhold.

Ditt tilbud:

Andre eksklusive podkaster

Populære lydbøker