podcast banner
Legos hemmelighed
Eksklusivt hos Podimo

Legos hemmelighed

Podkast av Podimo

Hør utdrag
I mange år har succeskoncernen LEGO haft en hemmelighed. Den hemmelighed har journalist og LEGO-nørd Mads Ellesøe sammen med Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen sat sig for at undersøge omfanget af. For har LEGO i virkeligheden ikke selv fået ideen til Lego-klodsen? Og kan det virkelig passe, at Danmarks rigeste familie har startet sin succes med at kopiere en fattig engelsk opfinders idé? I "LEGO's hemmelighed" jagter de to journalister den fulde sandhed om et af Danmarks største erhvervseventyr. Tilrettelægger: Mads Ellesøe Vært: Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen Klip og lyddesign: Malte Winther Bothe Producent: Jakob Sloma Damsholt 

Andre eksklusive podkaster

Ditt tilbud:

Siste episoder

8: LEGOs svar
Historien om LEGO klodsen er et blandt mange eksempler i historien på, at det ikke nødvendigvis er den, der får ideen, der også får æren. Og det viser sig at der næsten altid er en helt bestemt ting, der afgør, hvem der bliver husket og hyldet. Samtidigt vender LEGO tilbage med deres svar på de mange spørgsmål om klodsens opfindelse.
33 min - 31. juli 2023
7: Det glemte geni
Hvorfor endte det med at LEGO blev verdens mest værdifulde legetøjsbrand, mens den engelske original aldrig fik succes? De to opfindere i henholdsvis London og Billund havde overraskende ens udgangspunkt. Men ham, der fik ideen, endte sit liv i en tragedie, mens han der kopierede den enes ide endte med at gøre sin familie til Danmarks rigeste. Ved at undersøge præcist hvad de to opfindere gjorde forskelligt med den gode ide, bliver det tydeligt, hvorfor det gik som det gik.
26 min - 24. juli 2023
6: Big Business
Der dukker nye oplysninger op i gamle retsdokumenter, som rokker ved påstanden om at LEGO ikke har kopieret Hillarys klods. Derudover får Mads fat i en advokat, der har afhørt Godtfred, og han fortæller en ny overraskende historie om, hvilken betydning den oprindelige engelske klods har spillet for LEGO familien. Det handler om Big Business for rigtig mange penge.
35 min - 17. juli 2023

Populære lydbøker

Enkelt å finne frem nye favoritter og lett å navigere seg gjennom innholdet i appen
Liker at det er både Podcaster (godt utvalg) og lydbøker i samme app, pluss at man kan holde Podcaster og lydbøker atskilt i biblioteket.
Bra app. Oversiktlig og ryddig. MYE bra innhold⭐️⭐️⭐️

Tilgjengelig overalt

Lytt til Podimo på telefonen, nettbrettet, datamaskinen eller i bilen!

Et univers av underholdning på lyd

Tusenvis av lydbøker og eksklusive podkaster fra kr 79,00 / Måned

Ingen annonser

Ikke kast bort tid på å lytte til annonser når du lytter til Podimos innhold.

Ditt tilbud:

Andre eksklusive podkaster

Populære lydbøker