podcast banner
Ooggetuigen
Eksklusivt hos Podimo

Ooggetuigen

Podkast av Dionne Slagter & Sébas Diekstra

Hør utdrag
In Ooggetuigen worden de verhalen verteld van mensen die direct betrokken zijn geweest bij ernstige misdaden. Elke aflevering staat een nieuwe ooggetuige centraal die vertelt wat er gebeurde en hoe het zijn of haar leven heeft veranderd. Luister naar hun persoonlijke ervaringen en beleef wat er is gebeurd door hun ogen. Podcastmaker Dionne Slagter (bekend van o.a. Moordcast) en slachtofferadvocaat Sébas Diekstra voeren openhartige gesprekken met slachtoffers, nabestaanden en andere betrokkenen van deze impactvolle gebeurtenissen omdat zij het belangrijk vinden dat ooggetuigen hun stem kunnen laten horen. Volg Dionne Slagter en Sébas Diekstra op Instagram: https://www.instagram.com/onnedi https://www.instagram.com/sebasdiekstra Geproduceerd door Dag en Nacht Media / Podimo Hosts: Dionne Slagter en Sébas Diekstra Montage: Rutger Radstaake 

Andre eksklusive podkaster

Ditt tilbud:

Ubegrenset tilgang til eksklusive podkaster
Ingen annonser
10 timer lydbøker i måneden
Etter prøveperioden kun 79,00 kr / Måned . Ingen binding.

Alle episoder

11 Episoder
episode Q&A met Dionne & Sébas. Komt er een tweede seizoen van Ooggetuigen? artwork
Q&A met Dionne & Sébas. Komt er een tweede seizoen van Ooggetuigen?
In deze laatste aflevering van Ooggetuigen blikken Dionne en Sébas terug op de indrukwekkende verhalen van dit eerste seizoen. Wat heeft de meeste indruk op hen gemaakt, hoe is het nu met de ooggetuigen die hun verhaal hebben gedaan, zijn er nieuwe ontwikkelingen én... komt er een tweede seizoen? Je hoort het allemaal in deze speciale Q&A met Dionne & Sébas. Blijf op de hoogte door deze podcast te volgen in de app van Podimo. Volg Dionne op Instagram: https://www.instagram.com/onnedi Volg Sébas op Instagram: https://www.instagram.com/sebasdiekstra Wil je de missie van Erik Groenendijk om wildlifecrime tegen te gaan steunen? Kijk dan op https://wildlife-solutions.org/
07. mai 2024 - 49 min
episode Agente zwaar mishandeld tijdens haar werk: daders komen weg met veel te lage straf artwork
Agente zwaar mishandeld tijdens haar werk: daders komen weg met veel te lage straf
In maart 2019 patrouilleren politieagenten Lieke en Jan tijdens een nachtdienst in het bruisende centrum van Amsterdam. Tijdens hun ronde op de Bloemenmarkt, een hotspot voor nachtelijke overlast, proberen ze een groep luidruchtige dronken mannen aan te spreken op hun gedrag. De situatie loopt volledig uit de hand, waarbij de twee agenten in elkaar worden geslagen door de groep. De gevolgen waren veel groter dan Lieke, dan ze ooit had kunnen bedenken en de daders komen weg met een veel te lage straf. Daarom zet Lieke zich in voor het verhogen van straffen voor geweld tegen hulpverleners. Agente Lieke deelt haar verhaal over de gevolgen van de mishandeling voor haar leven, haar werk en haar missie om de straffen te verhogen zodat geweld tegen hulpverleners verleden tijd wordt.
30. apr. 2024 - 44 min
episode Brute overval op de juwelierszaak van Yahya: "Als beesten gingen ze tekeer met hun manchete” artwork
Brute overval op de juwelierszaak van Yahya: "Als beesten gingen ze tekeer met hun manchete”
In 2022 wordt de Roosendaalse juwelierszaak van Yahya Bahcecioglu bruut overvallen. De daders droegen maskers en vielen Yahya aan met een klauwhamer en een machete. In minder dan een minuut tijd verandert de rustige winkel in één grote chaos. De overvallers slaan wild in het rond, vernielen vitrines en verspreiden kostbare sieraden over de vloer. De schade is enorm en een groot deel van waar Yahya zijn leven lang voor heeft gewerkt, is weg. Yahya vertelt ons in deze aflevering over deze schokkende ervaring en hoe zijn geloof hem helpt in het verwerken van deze gebeurtenis.
23. apr. 2024 - 35 min
episode Modellendroom bruut verwoest: verkracht door de meisjesleverancier van Jeffrey Epstein artwork
Modellendroom bruut verwoest: verkracht door de meisjesleverancier van Jeffrey Epstein
Voor de 18-jarige Thysia Huisman ligt de wereld aan haar voeten als ze wordt gescout door Jean-Luc Brunel; een beroemde naam in de mode-industrie. Thysia gaat naar Parijs om haar dromen na te jagen en gaat voor dit modellenbureau aan de slag. Het gaat vervolgens verschrikkelijk mis als Thysia gedrogeerd en verkracht wordt door haar eigen modellenschout. Waarschuwing: Deze aflevering van onze podcast behandelt gevoelige onderwerpen zoals eetstoornissen en seksueel misbruik. Overweeg om deze aflevering over te slaan als deze thema’s voor jou triggerend kunnen zijn.
16. apr. 2024 - 53 min
episode Van patiënt tot dader. Een consult werd huisarts Vincent bijna fataal artwork
Van patiënt tot dader. Een consult werd huisarts Vincent bijna fataal
Waarnemend huisarts Vincent Zieren begon zijn dag zoals iedere andere werkdag. Niet wetende dat hij het middaguur misschien helemaal niet zou halen. Na een moeizaam gesprek met een patiënt gaat het helemaal verkeerd. De patiënt haalt een mes tevoorschijn en steekt huisarts Vincent twee keer in zijn buik. Vervolgens liep hij de praktijk uit alsof er niets was gebeurd. Huisarts Vincent Zieren vertelt over deze ingrijpende gebeurtenis in zijn leven in deze nieuwe aflevering van Ooggetuigen.
09. apr. 2024 - 42 min

Populære lydbøker

Enkelt å finne frem nye favoritter og lett å navigere seg gjennom innholdet i appen
Liker at det er både Podcaster (godt utvalg) og lydbøker i samme app, pluss at man kan holde Podcaster og lydbøker atskilt i biblioteket.
Bra app. Oversiktlig og ryddig. MYE bra innhold⭐️⭐️⭐️

Tilgjengelig overalt

Lytt til Podimo på telefonen, nettbrettet, datamaskinen eller i bilen!

Et univers av underholdning på lyd

Tusenvis av lydbøker og eksklusive podkaster

Ingen annonser

Ikke kast bort tid på å lytte til annonser når du lytter til Podimos innhold.

Andre eksklusive podkaster

Populære lydbøker