podcast banner
Schotschrift
Eksklusivt hos Podimo

Schotschrift

Podkast av Tonny Media

Tegenwoordig heeft iedereen een mening. Maar de tijd van columns schrijven zonder weerwoord is definitief voorbij. In seizoen 2 zullen de beste columnisten van Nederland aanschuiven en hun stuk voordragen. Elke zondag maakt host Willem Treur zich klaar om de opinie-elite het vuur aan de schenen te leggen. In een kwartier meer perspectief en duiding dan op papier. Dit is: Schotschrift. Volg Schotschrift op Twitter & Instagram. Geproduceerd door Tonny Media. 

Andre eksklusive podkaster

Ditt tilbud:

Ubegrenset tilgang til eksklusive podkaster
Ingen annonser
10 timer lydbøker i måneden
Etter prøveperioden kun 79,00 kr / Måned . Ingen binding.

Alle episoder

51 Episoder
episode Sander Schimmelpenninck: Domme lul is geen scheldwoord artwork
Sander Schimmelpenninck: Domme lul is geen scheldwoord
Aan al het goede komt een einde. Zelfs aan een fantastische podcast als Schotschrift. Waar Sander een einde aan wil maken, is de middelmatige polarisatiecultuur in Nederland. Zelfs hierin hobbelen we achter de grote jongens als Frankrijk en Spanje aan. Als een gewone sterveling op de Olympische Spelen. Volgens Sander moeten we het debat óf steviger in óf beginnen met verbinden. Maar we rommelen maar wat aan in de marge. En een opsteker voor de laatste aflevering: Willem heeft het woord polemiek ontdekt. Geproduceerd door Tonny Media
16. apr. 2023 - 31 min
episode Yvo van Regteren Altena: Liederlijk leven onder vuur artwork
Yvo van Regteren Altena: Liederlijk leven onder vuur
Willem is in zijn nopjes, want deze week zit er eindelijk iemand tegenover hem met dezelfde interesse in kleding: Yvo van Regteren Altena. Net als zijn kleren en horloges getuigen ook Yvo’s schrijfsels nog altijd van uitstekende smaak. In zijn column windt Yvo zich op over het verschraalde Nederlandse reisjournalistieke landschap. Want waar moet je zijn met een reisbudget van een ton? Yvo neemt Willem mee op grand tour door de wondere wereld van de welvaart. Een aflevering op snobniveau volgt. Geproduceerd door Tonny Media.
09. apr. 2023 - 30 min
episode Frank Heinen: Luister goed! artwork
Frank Heinen: Luister goed!
"Wie luistert, weet meer", luidt de slogan van Radio 1. Klinkt leuk, maar slaat nergens op. Als je het columnist Frank Heinen vraagt tenminste. Want nee, een luisterboek aanzwengelen op de fiets staat niet gelijk aan het aandachtig lezen van een boek. En iedereen die doet alsof dat wel zo is, houdt zichzelf voor de gek. In een goed doordachte audiocolumn met hoog meta-gehalte breekt Frank een lans voor het geschreven woord. Willem luistert aandachtig toe. Geproduceerd door Tonny Media.
02. apr. 2023 - 30 min
episode Stella Bergsma: Kinderen wel bezwaar! artwork
Stella Bergsma: Kinderen wel bezwaar!
Stella Bergsma heeft een hekel aan kinderen en wordt bepaald niet geil van snot. Heel vervelend dus, dat kinderen tegenwoordig te pas en te onpas worden aangevoerd als argument in de meest uiteenlopende discussies. In een schurende maar grappige column trekt Stella tegen deze ontwikkeling ten strijde. Willem herkent zich totaal niet in Stella’s stellige overtuiging, maar staat open voor een discussie op het randje. Geproduceerd door Tonny Media.
26. mars 2023 - 23 min
episode Thomas Hogeling: Juichen voor de uitsupporter artwork
Thomas Hogeling: Juichen voor de uitsupporter
Er is iets aan de hand in voetballand: steeds vaker worden uitsupporters geweerd uit de Nederlandse stadions. Een desastreuze ontwikkeling, meent columnist en N.E.C.-supporter Thomas Hogeling. Als het doel is dat fans zich normaal gaan gedragen, moet je ze immers niet buitenspel zetten. Thomas ziet dan ook betere oplossingen. Na een korte warming-up wordt Willem al snel gegrepen door de veelzijdigheid van het onderwerp. Een discussie op Champions League-niveau volgt. Geproduceerd door Tonny Media.
19. mars 2023 - 29 min

Populære lydbøker

Enkelt å finne frem nye favoritter og lett å navigere seg gjennom innholdet i appen
Liker at det er både Podcaster (godt utvalg) og lydbøker i samme app, pluss at man kan holde Podcaster og lydbøker atskilt i biblioteket.
Bra app. Oversiktlig og ryddig. MYE bra innhold⭐️⭐️⭐️

Tilgjengelig overalt

Lytt til Podimo på telefonen, nettbrettet, datamaskinen eller i bilen!

Et univers av underholdning på lyd

Tusenvis av lydbøker og eksklusive podkaster

Ingen annonser

Ikke kast bort tid på å lytte til annonser når du lytter til Podimos innhold.

Andre eksklusive podkaster

Populære lydbøker