podcast banner
Wie is...?
Eksklusivt hos Podimo

Wie is...?

Podkast av VBK AudioLab / Atlas Contact

Wie is Musk? Elon Musk is dé nieuwsmaker van onze tijd. Hij wil de mensheid naar Mars brengen en met een enkele tweet (X) kan hij koersen laten stijgen of dalen. En zelfs de loop van oorlogen beïnvloeden. Zijn grenzeloze ambities en controversiële uitspraken roepen bewondering, verbazing en onbegrip op. In Wie is Musk? gaat host Simon Dikker Hupkes samen met vijf experts op zoek naar de drijfveren achter de handelingen van Elon Musk, een van de rijkste mensen op aarde. Hoe is hij dat geworden? Wie waren zijn voorbeelden? En is het wel zo verstandig om één mens zoveel genialiteit toe te dichten? Met als gasten: Hans van der Loo, Thijs Roes, Dick Timmer, Eva Hofman en Hans Busstra.Wie is Musk is het derde seizoen van de Wie is-serie die inmiddels 700.000 keer beluisterd is. Iedere woensdag een nieuwe aflevering. In deze serie verscheen eerder: Wie is Poetin ?en Wie is Rutte? Luister hier naar de volledige reeks: Wie is..? Host: Simon Dikker Hupkes, redacteur Atlas Contact en podcastmaker Geproduceerd door VBK AudioLab en Uitgeverij Atlas Contact https://www.wieis.nl/ 

Andre eksklusive podkaster

Ditt tilbud:

Ubegrenset tilgang til eksklusive podkaster
Ingen annonser
10 timer lydbøker i måneden
Etter prøveperioden kun 79,00 kr / Måned . Ingen binding.

Alle episoder

20 Episoder
episode 5. Musk de klokkenluider artwork
5. Musk de klokkenluider
Het is de grootste bedreiging voor de mensheid, volgens Elon Musk dan. Namelijk kunstmatige intelligentie. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en ook op dit vlak wil Musk zich laten gelden. Wat is het gevaar volgens Musk, en wat zegt dit over zijn mensbeeld? Daarvoor praten we met Hans Busstra, maker van de Tegenlicht-documentaire Technologie als Religie en journalist en Youtuber bij de Essentia Foundation. Tot slot nog twee boekentips: Wil jij ontsnappen aan de greep van de algoritmes? Lees Digitale gremlins van techfilosoof Rens van der Vorst. xAI wil de aard van het universum onderzoeken. In Het universum in een doos laat Andrew Pontzen zien hoe computersimulaties nu al ons beeld van het heelal op zijn kop zetten. Ga naar https://www.boekenwereld.com/wie-is-musk voor alle boeken uit de podcast. Wie is Musk is een productie van VBK AudioLab en Uitgeverij Atlas Contact. Redactie is in handen van Rachel van de Pol en Simon Dikker Hupkes. Productie: Ellen van Dalsem, Hedi de Vree, Bart Jeroen Kiers en Stan Steeghs. Techniek en montage: Daphne Blokhuys en Stefan van Duyn van Thinium Audioboekproducties.
11. okt. 2023 - 46 min
episode 4. Musk de vreemde vogel artwork
4. Musk de vreemde vogel
Musk’s overname van Twitter barst van plotwendingen en bizarre beslissingen. Toen hij eenmaal Chief Twit was, bleek het beschermen van het vrije woord toch best ingewikkeld. Wat is Musk zijn plan met X, het voormalige Twitter? Wat zegt zijn gedrag over de internetcultuur in Silicon Valley? En waarom zijn zijn eigen tweets vaak zo, ja… puberaal? Hiervoor spreken we met Eva Hofman, technologieredacteur bij De Groene Amsterdammer. Boekentips: Wat gebeurt er toch in het hoofd van mensen die aan de top van een organisatie komen te staan? Verleidingen aan de top van Jaap van Ginneken geeft het antwoord. Wat er allemaal misging bij Facebook, de grote concurrent van Musk op social gebied, lees je in Een smerige waarheid van Cecilia Kang & Sheera Frenkel. Ga naar https://www.boekenwereld.com/wie-is-musk voor alle boeken uit de podcast. Wie is Musk is een productie van VBK AudioLab en Uitgeverij Atlas Contact. Redactie is in handen van Rachel van de Pol en Simon Dikker Hupkes. Productie: Ellen van Dalsem, Hedi de Vree, Bart Jeroen Kiers en Stan Steeghs. Techniek en montage: Daphne Blokhuys en Stefan van Duyn van Thinium Audioboekproducties.
04. okt. 2023 - 41 min
episode 3. Musk de miljardair artwork
3. Musk de miljardair
Af en aan is Elon Musk de rijkste mens op aarde, met een huidig vermogen van 230 miljard dollar. Hoe komt Musk aan zoveel geld en daarmee macht? Hoe self made is Musk eigenlijk? En kunnen superrijken zoals Musk een plek hebben in een rechtvaardige samenleving? Daarover praten we met moraalfilosoof Dick Timmer die zich bezighoudt met de rechtvaardigheid van rijkdom en welvaart. Natuurlijk hebben we nog een boekentip voor je. Het kapitalisme lijkt op zijn laatste benen te lopen. Maar, betoogt Rebecca Henderson in haar boek Een nieuw kapitalisme, de contouren van een duurzamer en rechtvaardiger systeem zijn al zichtbaar. Ga naar: https://bit.ly/eennieuwkapitalisme Wie is Musk is een productie van VBK AudioLab en Uitgeverij Atlas Contact. Redactie is in handen van Rachel van de Pol en Simon Dikker Hupkes. Productie: Ellen van Dalsem, Hedi de Vree, Bart Jeroen Kiers en Stan Steeghs. Techniek en montage: Daphne Blokhuys en Stefan van Duyn van Thinium Audioboekproducties.
27. sep. 2023 - 40 min
episode 2. Musk de superheld artwork
2. Musk de superheld
Raketten herbruikbaar maken, de auto-industrie elektrificeren, de meest afgelegen plekken op aarde voorzien van energie en internet; het woord ‘onmogelijk’ lijkt voor Musk niet te bestaan. Hierdoor heeft hij onder zijn fans een bijna mythische status verkregen. Is die terecht? En kleven hier ook risico’s aan? Dat bespreken we met wetenschapsjournalist Thijs Roes, bekend van het BNR-radioprogramma Space Cowboys. We hebben nog een boekentip! Wat kan jouw bedrijf leren van de methode-Musk? In het boek 'Exponentiele organisaties' hebben de auteurs alle tips netjes op een rij gezet. Ga naar: https://bit.ly/exponentieleorganisaties Wie is Musk is een productie van VBK AudioLab en Uitgeverij Atlas Contact. Redactie is in handen van Rachel van de Pol en Simon Dikker Hupkes. Productie: Ellen van Dalsem, Hedi de Vree, Bart Jeroen Kiers en Stan Steeghs. Techniek en montage: Daphne Blokhuys en Stefan van Duyn van Thinium Audioboekproducties.
20. sep. 2023 - 54 min
episode 1. Musk het kind artwork
1. Musk het kind
De jonge Elon is soms niet te bereiken voor de buitenwereld. Zijn ouders vermoeden een probleem met zijn oren, maar zijn gebrek aan respons blijkt te maken te hebben met de werking van zijn brein. De introverte jongen kan naar binnen reizen en compleet nieuwe werelden ontdekken. Dit opmerkelijke talent komt van pas als hij wil ontsnappen aan de realiteit; het ongelukkige en gewelddadige huwelijk van zijn ouders, zijn manipulatieve vader, de pesterijen en het geweld van zijn klasgenoten en het verscheurde Zuid-Afrika waar Elon in opgroeit. In de eerste aflevering onderzoeken we samen met Hans van der Loo welke elementen uit zijn Musk’s jeugd, de bouwstenen vormden voor zijn visie op de toekomst. Van der Loo is co-auteur van het boek Musk Mania, de 5 waanzinnige succesprincipes van Elon Musk. Boekentip: In Silicon Valley voelde Musk zich ineens als een eend in het water. Wil jij dat al je collega’s zich zo voelen? Lees dan 'Als alle breinen werken' van Saskia Schepers, ook voor een beter begrip van neurodiversiteit: https://bit.ly/allebreinenwerken-boekenwereld Wie is Musk is een productie van VBK AudioLab en Uitgeverij Atlas Contact. Redactie is in handen van Rachel van de Pol en Simon Dikker Hupkes. Productie: Ellen van Dalsem, Hedi de Vree, Bart Jeroen Kiers en Stan Steeghs. Techniek en montage: Daphne Blokhuys en Stefan van Duyn van Thinium Audioboekproducties.
20. sep. 2023 - 41 min

Populære lydbøker

Enkelt å finne frem nye favoritter og lett å navigere seg gjennom innholdet i appen
Liker at det er både Podcaster (godt utvalg) og lydbøker i samme app, pluss at man kan holde Podcaster og lydbøker atskilt i biblioteket.
Bra app. Oversiktlig og ryddig. MYE bra innhold⭐️⭐️⭐️

Tilgjengelig overalt

Lytt til Podimo på telefonen, nettbrettet, datamaskinen eller i bilen!

Et univers av underholdning på lyd

Tusenvis av lydbøker og eksklusive podkaster

Ingen annonser

Ikke kast bort tid på å lytte til annonser når du lytter til Podimos innhold.

Andre eksklusive podkaster

Populære lydbøker