podcast banner
Zelfspodcast
Eksklusivt hos Podimo

Zelfspodcast

Podkast av Tonny Media

In de Zelfspodcast nemen jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema (zanger/producer) en Sander Schimmelpenninck (columnist/presentator) hun leven en de wereld door. Sander Schimmelpenninck is een van de meest spraakmakende opiniemakers van Nederland. Hij is voormalig Twitteraar des Vaderlands, de meest gelezen columnist van de Volkskrant, en anchor van VPRO-documentaires. Jaap Siewertsz van Reesema leek na zijn zege in de X-Factor gedoemd tot een mislukte muziekcarrière, maar wist als één van de weinige talentenjachtwinnaars uit het dal van vergetelheid en middelmaat te klimmen. Na een handvol tophits (zelfs een nummer 1 incluis) hoort hij écht bij het muzikale meubilair van Nederland. Twee dertigers met carrières in de media en Instagrammable levens, die daarentegen ook huismussen zijn, tot tranen toe geroerd door hun nostalgische herinneringen aan het Twentse platteland. Maatjes met zeer verschillende karakters, maar een gedeelde liefde voor zelfbeklag. Elke week een rondje lamentabele dieptepunten, twee actuele of anderszins (ir)relevante onderwerpen, een handvol zijpaadjes, flink veel klachten over Nederlandje, en natuurlijk ongelooflijk veel kretologie en zelfverheerlijking. Kortom, Siewertsz en Schimmelpenninck doen maar wat. Geproduceerd door Tonny Media, Sander Schimmelpenninck, Jaap Siewertsz van Reesema Luister iedere dinsdag en vrijdag naar een nieuwe Zelfspodcast Volg de podcast op Instagram: @zelfspodcast Volg Sander Schimmelpenninck hier: https://www.volkskrant.nl/auteur/sander-schimmelpenninck/ Luister naar Jaap Siewertsz van Reesema op Spotify: https://open.spotify.com/artist/5WxnXxSCyhDSyi6elhBZd4 

Andre eksklusive podkaster

Ditt tilbud:

Ubegrenset tilgang til eksklusive podkaster
Ingen annonser
10 timer lydbøker i måneden
Etter prøveperioden kun 79,00 kr / Måned . Ingen binding.

Alle episoder

357 Episoder
episode S6E15 - Vanlife Reesema artwork
S6E15 - Vanlife Reesema
Het geflopte businessidee van Jaap wordt werkelijkheid. Jaap stapt na de restauranterij en podcasterij nu in de camperij. Waar menig ondernemer het brein achter een bedrijf is, stapt Jaap op het juiste moment in om vervolgens niks te doen. Het is als een tandemfiets delen: Jaap zit achterop en laat jou al het trapwerk doen. Ondertussen heeft ons Moontje zich in groepspesterij gewaand en is er aangifte tegen haar gedaan vanwege haar moslimcultuur-uitlatingen. Hoe bizar die ook waren, gaat vervolgen wel erg ver. De wet tegen groepspesterij zou mensen moeten beschermen tegen pesterijen waar ze niks aan kunnen doen, zoals ras of nationaliteit, maar een levensovertuiging? De wet is te inclusief en met de opkomst van radicaalrechts zou dat in de ogen van heren toch anders moeten.
28. mai 2024 - 47 min
episode S6E14 - Alibaba en de veertigjarige rovers artwork
S6E14 - Alibaba en de veertigjarige rovers
Wat doe je nou met je vrienden op je veertigste? Een pijltje gooien, BBQ’en op een Green Egg, tijd doorbrengen in een mancave? Waar vroeger een avond in de kroeg in het teken stond van lekkere wijven en pils harken, staat het op Sanders leeftijd enkel in het teken van zowel doodgeslagen bier als cliché gesprekken. Het liefst zou hij net als zijn vader en zijn vrienden hagel op vogels schieten, als een echte man van adel. Maar nee, het is uiteindelijk, à la midlifecrisis, een ellendig lange fietstocht geworden met een vriend. Hét perfecte moment om een diepere band te vormen met elkaar, als je tenminste niet met oortjes in fietst. Iedereen heeft tegenwoordig die krengen in; op straat, op de fiets, in de sportschool, en tot Jaaps verbijstering zelfs in de auto. Voor je het weet, knal je niet alleen kei harde muziek in je oren, maar ook tegen je voorganger aan. Het maakt ons knetter asociaal. Waar zijn de tijden dat je in de trein of de buurtsuper gewoon een praatje maakte met een vreemde?
24. mai 2024 - 44 min
episode S6E13 - Plasterk niet in het Lentekabinet artwork
S6E13 - Plasterk niet in het Lentekabinet
Och och och wat is Jaapie oud geworden zeg, aan alle kanten ingehaald door de jeugd. En naar een heus festival als 39e jarige valt niet mee: mode gaat snel, muziek staat te hard of is te eentonig en de vrouwen schenken je geen aandacht meer. Lentekabinet was duidelijk een kamer of twee te ver voor ons Reesema. En wat blijkt: hij is niet de enige oude man die nooit meer in een kabinet komt. Want na gedraai, gespin en gewroet in het verleden haakt Plasterk definitief af als premierskanididaat. Wie gaat Nederland besturen? Mona Keijzer of Wesley Sneijder?
21. mai 2024 - 43 min
episode S6E12 - Hoop Lef en Kots artwork
S6E12 - Hoop Lef en Kots
Gefeliciteerd Nederland! We hebben een coalitieakkoord! De PVV, NSC, VVD en BBB gaan een bruinrechts kabinet vormen met als leus: Hoop, lef en trots. Nu het duidelijk is geworden dat Nederland bestuurd zal gaan worden door een stelletje Fristi drinkende, frikandellen etende kinkels, hebben de mannen advies voor de aankomende regeerders: bijles. Bijlesgigant Lyceo levert naast bijles ook een cursus snel slagen en leraren voor welk vak je ook maar kan bedenken. Het vak 'regeren' of 'het land besturen' kan zo worden toegevoegd. Met de simpele toelatingseis is er vast een idioot die les wil geven. Plasterk misschien?
17. mai 2024 - 45 min
episode S6E11 - Waar een klein land klein in is artwork
S6E11 - Waar een klein land klein in is
Sander en Jaap zijn nog niet Malmö. Het hele weekend ging het nergens anders over dan het Eurovisie Songfestival en de diskwalificatie van Joost Klein. En daarom bakken wij de verhalen nog eens op en serveren jullie de hete brij opnieuw. Want is onze blauwe verbinder de dupe geworden van dat ene incident met de cameravrouw? Of is hij het slachtoffer geworden van de brutale Nederlandse houding?
14. mai 2024 - 49 min

Populære lydbøker

Enkelt å finne frem nye favoritter og lett å navigere seg gjennom innholdet i appen
Liker at det er både Podcaster (godt utvalg) og lydbøker i samme app, pluss at man kan holde Podcaster og lydbøker atskilt i biblioteket.
Bra app. Oversiktlig og ryddig. MYE bra innhold⭐️⭐️⭐️

Tilgjengelig overalt

Lytt til Podimo på telefonen, nettbrettet, datamaskinen eller i bilen!

Et univers av underholdning på lyd

Tusenvis av lydbøker og eksklusive podkaster

Ingen annonser

Ikke kast bort tid på å lytte til annonser når du lytter til Podimos innhold.

Andre eksklusive podkaster

Populære lydbøker