
Vejen til Viden
Podcast von Maja Randrup-Thomsen
Velkommen til Vejen til Viden - en podcast om noget af det teori og videnskabsteori, som du støder på igennem din universitetstid. Vi inviterer vores medstuderende til en faglig snak og gennemgang af forskellig teori, så du får et overblik over teorien samt idé til, hvordan du kan anvende teorien i dine undersøgelser og projekter.
Kostenlos testen für 30 Tage
4,99 € / Monat nach der Testphase.Jederzeit kündbar.
Alle Folgen
10 Folgen
I dette afsnit skal du høre om Design Thinking som metode, præsenteret af Peter, der læser Innovation Management and Business Development på 9. semester ved Aarhus BSS. Han vil gennemgå metoden ud fra fem trins modellen, som indeholder faserne Empathise, Define, Ideate, Prototype og Test. Metoden er rigtig god at bruge, hvis man skal løse problemer eller udvikle nye løsninger, og derfor en oplagt metode til problembaseret læring. Vi håber du bliver inspireret til at afprøve denne kreative metode til at løse problemer! God fornøjelse.

Vi har været så heldige og få besøg af Morten og Christian, der har gjort brug af Hans-Georg Gadamers hermeneutik til deres projekter. De vil i dette afsnit fortælle om nogle af de vigtigste begreber indenfor Gadamers verden, blandt andet tidslighed, horisontsammensmeltning, forforståelse m.m. De fortæller blandt andet i afsnittet, hvordan de har kunne anvende en hermeneutisk tilgang til at undersøge en ingeniørvirksomhed. God fornøjelse!

Lyt med hvis du vil lære, hvordan Karl Weicks forståelse af mening og organisation kan bruges i dine undersøgelser og projekter. Thomas fortæller om hvordan han har brugt Weick til blandt andet at undersøge virksomheders strategi og hvordan det har givet ham en ny måde at anskue organisation og virksomheder på. Du vil også blive præsenteret for de væsentligste begreber, såsom sensemaking, i dette afsnit. God fornøjelse!

Dette afsnit er lidt anderledes! Vi har inviteret lidt flere i hjemmestudiet og ladet dem styre slagets gang. Magnus, Mikhail, Kristian og Jonathan har været så gode, at forberede et spændende oplæg og snak om praksisfællesskaber. De går på henholdsvis 4. semester Organisatorisk Læring og 10. semester Læring og Forandringsprocesser. I afsnittet kommer de både ind på Lave og Wengers baggrund, situeret læring, praksisfællesskaber og legitim perifer deltagelse. Hvis du allerede har et kendskab til praksisfællesskaber, og bare gerne vil høre de her gutter snakke om deres erfaringer med at anvende teorien i praksis, så spol frem til minut 26:20. God fornøjelse!

Vi har haft besøg af Christine, der dette semester anvender Kenneth Gergens socialkonstruktionisme i sit projekt. Vi får os en snak om forskellene mellem socialkonstruktio-nisme og socialkonstrukti-visme. Christine fortæller, hvordan man ved hjælp fra socialkonstruktionismen og Appreciative Inquiry kan hjælpe organisationer med at skabe forandring via styrkede relationer. God fornøjelse!
Kostenlos testen für 30 Tage
4,99 € / Monat nach der Testphase.Jederzeit kündbar.
Exklusive Podcasts
Werbefrei
Alle frei verfügbaren Podcasts
Hörbücher
20 Stunden / Monat