podcast banner
De Kookboekenclub
Exklusiv bei Podimo

De Kookboekenclub

Podcast von Danny Jansen & Ronald Giphart / Corti Media

In De Kookboekenclub bespreken kookboekliefhebbers Ronald Giphart en Danny Jansen kookboeken. Als liefhebbers van koken, verzamelaars van kookboeken en oud-jurylid van 'Het Gouden Kookboek' doen ze niets liever dan er doorheen bladeren om zich te laten inspireren. Ze dagen elkaar uit, proeven van elkaars kookkunsten en nodigen auteurs uit om hun voorliefde van kookboeken met elkaar te delen. Dit is de lekkerste podcast van Nederland. Ga naar http://www.dekookboekenclub.nl/ voor meer informatie of volg ons op Instagram via De Kookboekenclub. 

Andere exklusive Podcasts

Dein Angebot

Unbegrenzter Zugang zu allen exklusiven Podcasts
Ohne Werbung
10 Stunden Hörbücher / Monat
Nach der Testphase nur 4,99 € / Monat. Keine Vertragsbindung.

Alle Folgen

55 Folgen
episode #52 Susan Aretz: Gochujang is een gefermenteerde koreaanse chili pasta, één van mijn lievelings. artwork
#52 Susan Aretz: Gochujang is een gefermenteerde koreaanse chili pasta, één van mijn lievelings.
Susan Aretz, je kunt haar kennen van haar gezinskookboeken waar extra aandacht is voor koken met kinderen, of van één van haar drie borrelboeken. Maar nu komt ze met iets anders: BBQ'en! Volgens Susan is de BBQ voor elke dag, elk seizoen en vooral voor zowel mannen als vrouwen. Vlees, vis, vega... een aflevering om van te watertanden, kortom tijd voor BBQ Tijd.
18. März 2023 - 1 h 0 min
episode #51 Matay de Mayee: ik heb een primeur, ik weet niet of ik het al mag vertellen. artwork
#51 Matay de Mayee: ik heb een primeur, ik weet niet of ik het al mag vertellen.
Eindelijk is het er: hét kookboek van de oudste keuken ter wereld! De recepten van 4000 jaar geleden, die zijn gevonden in spijkerschrift, tonen gelijkenissen met de gerechten van de moeder van Matay de Mayee, dus dook hij met haar de keuken in en schreef stap voor stap de recepten uit. Matay zijn ouders stammen af van de Suryoye, een Christelijke minderheid in het Midden-Oosten en met zijn boek Haniye beschrijft Matay niet alleen de rijke cultuur, maar ook de authentieke keuken, waarvan eerder nog geen kookboek te vinden was.
11. März 2023 - 1 h 2 min
episode #50 Rutger van den Broek: mijn guilty pleasure, eieren uit een pot, dat vind ik heel lekker! artwork
#50 Rutger van den Broek: mijn guilty pleasure, eieren uit een pot, dat vind ik heel lekker!
Rutger van den Broek was de eerste winnaar van het televisieprogramma Heel Holland Bakt en heeft tegenwoordig meer dan 1 miljoen bezoekers per maand op zijn site: rutgerbakt.nl. Na de Koekjesbijbel en de Bakbijbel zijn nu de toetjes aan de beurt in zijn nieuwste boek: de Toetjesbijbel. Daar vertelt hij van alles over in deze aflevering van de Kookboekenclub.
04. März 2023 - 1 h 1 min
episode #49 Merijn Tol: Ik hou bijvoorbeeld ook heel erg van Schotse Haggis, ik hou van 'boerig' eten. artwork
#49 Merijn Tol: Ik hou bijvoorbeeld ook heel erg van Schotse Haggis, ik hou van 'boerig' eten.
Als kind verloor ze haar hart al aan exotische ingrediënten en toen ze voor het eerst in Beiroet was, voelde het als thuiskomen. Merlijn Tol heeft al vele boeken op haar naam staan, maar ‘Cafe Mazahar’ vat haar leven samen; haar dierbaren en meest favoriete Mediterrane gerechten. Met dit boek wil ze laten zien dat de Mediterrane keuken meer is dan Italiaans of Spaans en wil ze de rijkdom van andere culturen laten proeven.
25. Feb. 2023 - 1 h 1 min
episode #48 Manuela van der Heijden: Mathilde taart is een oorspronkelijke taart, het zijn bestaande recepten. artwork
#48 Manuela van der Heijden: Mathilde taart is een oorspronkelijke taart, het zijn bestaande recepten.
Bekend van Heel Holland Bakt, maar haar bakkershart was al eerder gaan kloppen, want het professioneel bakken zit al generaties in de familie. Aangeschoven in De Kookboekenclub: Manuela van der Heijden. Manuela neemt niet alleen haar boek ‘Bakkershart’ mee, maar ook het oude schriftje van haar vader, haar grote inspiratiebron. Een zeer persoonlijk boek, vol lekkernijen! Luister nu naar deze gezellige aflevering!
18. Feb. 2023 - 55 min

Beliebte Hörbücher

Der neue Look und die “Trailer” sind euch verdammt gut gelungen! Die bisher beste Version eurer App 🎉 Und ich bin schon von Anfang an dabei 😉 Weiter so 👍
Eine wahnsinnig große, vielfältige Auswahl toller Hörbücher, Autobiographien und lustiger Reisegeschichten. Ein absolutes Muss auf der Arbeit und in unserem Urlaub am Strand nicht wegzudenken... für uns eine feine Bereicherung
Spannende Hörspiele und gute Podcasts aus Eigenproduktion, sowie große Auswahl. Die App ist übersichtlich und gut gestaltet. Der Preis ist fair.

Nutze Podimo überall

Höre Podimo auf deinem Smartphone, Tablet, Computer oder im Auto!

Ein ganzes Universum für Unterhaltung für die Ohren

Tausende Hörbücher und exklusive Podcasts

Ohne Werbung

Verschwende keine Zeit mit Werbeunterbrechungen, wenn du bei Podimo hörst

Andere exklusive Podcasts

Beliebte Hörbücher