podcast banner
Joshua & Splinter in therapie
Exklusiv bei Podimo

Joshua & Splinter in therapie

Podcast von Dag en Nacht Media

In deze podcast krijg je een intiem inkijkje tussen de oren van schrijver Splinter Chabot en zanger Joshua Nolet. Een jaar lang praatten ze onder begeleiding van psychiater Femke Verduin openhartig over persoonlijke obstakels, angsten en overwinningen. Femke houdt niet alleen Joshua en Splinter, maar ook de luisteraar een spiegel voor. Hoe beïnvloeden onze mentale hindernissen ons leven? En hoe kun je daar het beste mee omgaan? 

Andere exklusive Podcasts

Dein Angebot

Unbegrenzter Zugang zu allen exklusiven Podcasts
Ohne Werbung
20 Stunden Hörbücher / Monat
Nach der Testphase nur 4,99 € / Monat. Keine Vertragsbindung.

Alle Folgen

21 Folgen
episode Aflevering 20: Joshua & zijn moeder artwork
Aflevering 20: Joshua & zijn moeder
Na Splinters vader is het deze keer de beurt aan de moeder van Joshua, Josine, om het trio te vergezellen. Een gesprek over vrij opvoeden, het overlijden van Joshua’s vader en hun veranderende band nu hij zelf kinderen heeft. Ze bespreken belangrijke momenten waarop ze er voor hem was in zijn volwassen leven. Maar Josine wil ook weten waar Joshua haar misschien heeft gemist. Een vraag die wat losmaakt bij Joshua, omdat hij 'm zichzelf nooit heeft gesteld.
01. Juni 2023 - 1 h 3 min
episode Aflevering 19: Splinter & zijn vader artwork
Aflevering 19: Splinter & zijn vader
In deze speciale aflevering neemt naast Joshua en Splinter een speciale gast tegenover Femke plaats. De vader van Splinter, Bart Chabot. Zij delen veel van dezelfde onzekerheden en angsten. In eerdere afleveringen besprak Femke met Splinter wat daar bij hem aan ten grondslag ligt. Bart kan zijn angsten herleiden naar traumatische gebeurtenissen in zijn jeugd. Met Femke bespreken ze in hoeverre je zulke angsten onbewust en ongewild kunt doorgeven aan je kinderen.
25. Mai 2023 - 1 h 12 min
episode Aflevering 18: Wegvluchten artwork
Aflevering 18: Wegvluchten
Splinter heeft weer een angst overwonnen. Hij is voor het eerst in zijn leven gaan kamperen. Met een jongen. Joshua is onrustig en merkt dat hij soms wegvlucht voor zijn gevoel. Hij probeert erachter te komen waarvoor hij dan precies wegloopt.
20. Apr. 2023 - 52 min
episode Aflevering 17: Intimiteit artwork
Aflevering 17: Intimiteit
Femke wil het met de mannen over intimiteit hebben. Natuurlijk gaat het over seks, maar soms is een gesprek of knuffel intiemer. Splinter vertelde eerder dat zijn negatieve gedachtenstroom intimiteit ook in de weg kan staan. Femke wil weten van welke gedachten hij dan blokkeert. Joshua is altijd heel comfortabel geweest met zijn lijf en heeft seks altijd heel belangrijk gevonden. Naarmate hij ouder werd, kreeg intimiteit een andere betekenis voor hem.
13. Apr. 2023 - 1 h 4 min
episode Aflevering 16: Weglachen artwork
Aflevering 16: Weglachen
Splinter vertelt over de donkere gedachten die hem tijdens de middelbare school overvielen. En hoe die gedachten nu nog steeds invloed hebben op zijn gedrag. Joshua zit nog steeds een beetje in een dip, maar heeft een manier gevonden om daar niet van in paniek te raken. Splinter zag een film waarin de term 'verdekt narcisme' viel. Femke legt uit wat het verschil is tussen zelfzuchtige gedachten en narcisme.
06. Apr. 2023 - 52 min

Beliebte Hörbücher

Der neue Look und die “Trailer” sind euch verdammt gut gelungen! Die bisher beste Version eurer App 🎉 Und ich bin schon von Anfang an dabei 😉 Weiter so 👍
Eine wahnsinnig große, vielfältige Auswahl toller Hörbücher, Autobiographien und lustiger Reisegeschichten. Ein absolutes Muss auf der Arbeit und in unserem Urlaub am Strand nicht wegzudenken... für uns eine feine Bereicherung
Spannende Hörspiele und gute Podcasts aus Eigenproduktion, sowie große Auswahl. Die App ist übersichtlich und gut gestaltet. Der Preis ist fair.

Nutze Podimo überall

Höre Podimo auf deinem Smartphone, Tablet, Computer oder im Auto!

Ein ganzes Universum für Unterhaltung für die Ohren

Tausende Hörbücher und exklusive Podcasts

Ohne Werbung

Verschwende keine Zeit mit Werbeunterbrechungen, wenn du bei Podimo hörst

Andere exklusive Podcasts

Beliebte Hörbücher