podcast banner
Formatie '24: Wilde beesten
Exklusiv bei Podimo

Formatie '24: Wilde beesten

Podcast von Myrthe Hilkens, Mark Thiessen

Het wordt een ongekende, onverwachte formatie! Midden in een tijd waarin de Nederlandse politiek opnieuw wordt uitgevonden. In Wilde Beesten doen campagnestrategen Myrthe Hilkens en Mark Thiessen verslag van wat er gebeurt. Op safari in de Haagse jungle zoeken ze de echte verhalen van deze campagne. De verhalen die onze politiek de komende jaren gaan vormgeven. En op zoek naar de wilde beesten, om te kijken wie ze zijn, wat ze willen en waar ze ons heen zullen brengen. Hosts: Myrthe Hilkens, voormalig lid Tweede Kamer, journalist en campagnestrateeg. Mark Thiessen, campagnestrateeg. 

Andere exklusive Podcasts

Dein Angebot

Die neuesten Episoden

Kabinet, Raad van State, Kamer, journalistiek; de commissie fraudewet spaart niemand.
Terwijl informateur Kim Putters gesprekken over een te vormen Kabinet voert, presenteerde de commissie die onderzoek deed naar de Fraudewet - die tot het Toeslagenschandaal leidde - haar bevindingen. Van controlerende en wetgevende macht tot ambtenaren en uitvoeringsdiensten en van media tot Raad van State; niemand wordt in het eindoordeel van de Commissie (meer dan 500 pagina’s telt het rapport) gespaard. ‘Het kan morgen weer gebeuren.’ In deze ramp van een geschiedenis, gedroegen te veel verantwoordelijken zich als Wilde Beesten. En de gevolgen zijn voor duizenden mensen en kinderen nog steeds tastbaar. Wat zijn de belangrijkste lessen? Daarover praten Mark en Myrthe je bij.
39 min - 26. Feb. 2024
Extraparlementair-Minderheids-Zaken-Kabinet
De nieuwe informateur Kim Putters (PvdA) werkt - net als team Wilde Beesten - door, terwijl onze vertegenwoordigers reces hebben. Putters onderzoekt de Kabinets-mogelijkheden; wat is een extraparlementaire regering eigenlijk? Hoe doen de Denen dat, regeren bij minderheid? En zijn er nog andere smaken? De partijleiders van VVD, PVV en BBB zelf, hadden nog niet zo’n helder verhaal tijdens het debat met de vertrokken informateur Plasterk. Wat wél goed ging; vingerwijzen, vliegen afvangen en armpje drukken. Ondertussen wil een kwart van de kiezers alweer opnieuw naar de stembus. Onrustige tijden, kortom. Maar Mark blijft optimistisch!
29 min - 20. Feb. 2024
Het verslag van Plasterk onder de loep
Na een roerige week gaf het verslag van Plasterk iets meer inzicht in wat er allemaal is gebeurd tijdens de onderhandelingen. De basislijn was snel akkoord, maar kunnen we de PVV er wel mee vertrouwen? Dat is uiteindelijk de cruciale vraag van deze formatieronde. En ook de komende dagen zullen belangrijk worden. De VVD staat voor een keuze die raakt aan de basisprincipes van de partij: gaat Yesilgoz vasthouden aan “alleen gedogen” of zet ze de stap naar “ook in een regering” met de PVV?
36 min - 13. Feb. 2024

Beliebte Hörbücher

Der neue Look und die “Trailer” sind euch verdammt gut gelungen! Die bisher beste Version eurer App 🎉 Und ich bin schon von Anfang an dabei 😉 Weiter so 👍
Eine wahnsinnig große, vielfältige Auswahl toller Hörbücher, Autobiographien und lustiger Reisegeschichten. Ein absolutes Muss auf der Arbeit und in unserem Urlaub am Strand nicht wegzudenken... für uns eine feine Bereicherung
Spannende Hörspiele und gute Podcasts aus Eigenproduktion, sowie große Auswahl. Die App ist übersichtlich und gut gestaltet. Der Preis ist fair.

Nutze Podimo überall

Höre Podimo auf deinem Smartphone, Tablet, Computer oder im Auto!

Ein ganzes Universum für Unterhaltung für die Ohren

Tausende Hörbücher und exklusive Podcasts ab 4,99 € / Monat

Ohne Werbung

Verschwende keine Zeit mit Werbeunterbrechungen, wenn du bei Podimo hörst

Dein Angebot

Andere exklusive Podcasts

Beliebte Hörbücher