Bibelsnak
Podcast by Imedia.dk
This podcast is free to listen on all podcast players and the Podimo App without a subscription.
All episodes
237 episodesHvilket fokus har Jesus, da han hænger på korset, hvor mange (halv?)søskende havde han, og hvad handler profetien om, når der står, at hans knogler ikke skulle knuses? I dagens episode skraber Simon Kousgaard og Bjarke Brondbjerg overfladen på nogle af de perspektiver og profetier, som korset også handler om, for med Jesus' egne ord på korset, så er han opfyldelsen af alle de ting, som Det Gamle Testamente lagde op til skulle ske: "Nu er alt, som det skal være." Hvad tænker du selv, at disse ord henviser til? Simon Kousgaard og Bjarke læser anden halvdel af kapitlet om verdenshistoriens sørgeligste hændelse, da Jesus dør på korset i Johannesevangeliet kap. 19.
Hang Jesus reelt set nøgen på korset, hvor lange var piggene på tornekronen (måske), og hvordan er korset den størst tænkelige anerkendelse og bevis på menneskets værdi og betydning? Kunne du modstå det gruppepres, som Pilatus oplevede, og tør vi gå imod samtidens gruppepres i dag? Lyt med og få nogle anderledes perspektiver på korset og det onde, ironiske skuespil, som forgår omkring det, når Simon Kousgaard og Bjarke tager hul på det nervepirrende Johannes kap. 19 over to episoder.
Der er spænding og action i dagens kapitel, hvor Jesus tages til fange midt og natten, og Peter af flere omgange indleder sine spontane og mindre vel-overvejede redningsforsøg. Og imens vi ikke finder det gyldne svar på, hvorfor Peter havde et sværd med, så er det ren genialitet, hvordan Jesus svarer på jødernes og Pilatus' spørgsmål. Vi indfører i dag en bibel-challenge du selv kan bruge, når du selv læser Bibelen: Stil de tre spørgsmål, hvad siger teksten om 1) Gud, 2) mennesker, og 3) hvordan inspirerer teksten til konkret handling? Lyt med på, hvad vi kommer til, når Simon Kousgaard er gæst, og Bjarke Brondbjerg vært.
Lad os bare være ærlige om at Jesus beder en kringlet bøn i Johannesevangeliet kap. 17, som også er blevet kaldt Jesus' ypperstepræstelige bøn. Men stemningen er også intens, for Jesus ved i Ånden at det er dagen før korsfæstelsen, og derfor beder Jesus i sit fuldstændigt kærlige overskud for disciplenes fremtid og sammenhold. Men hvad har denne bøn at sige os i dag? Det deler Filip Fyhn sit personlige bud på, som er gæst for en enkelt episode, foruden en snak om den vigtige forskel på enhed og enighed, og dét at vi både har brug for holdninger og åben nysgerrighed på hinanden.
Jesus er på vej væk, og disciplene skal lige have de sidste vigtige ord med på vejen før korsfæstelsen. Bare rolig, siger Jesus, Helligånden vil komme og vejlede jer. Men hvordan er det egentligt, at den vejleder? Og hvorfor er det "ondskab" ikke at tro på Jesus ifølge vers 9? Er der "kun om dommen at sige, at verdens hersker" (Satan) skal dømmes, som 2020-oversættelsen skriver? Heidi Kierkegaard og Bjarke fortsætter undervejs den ærlige snak om erfaringer og tanker om bøn, både når den er en opmuntring, men særligt også når man føler, at Gud ikke hører. Her nævnes de teologiske begreber "herlighedsteologi" og "cessationisme" kort som to tilgange til bønnesvar og det overnaturlige. En rettelse til episoden er, at cessationisme ganske enkelt kommer fra det engelske ord "cessation" som betyder "at ophøre", altså holdningen om, at gaven til at gøre overnaturlige mirakler er ophørt efter de særlige tider, hvor de blev givet til f.eks. apostlene i NT eller Moses i GT i en særlig overgangstid. Lyt med, når Heidi Kirkergaard er gæst sidste gang, og Bjarke Brondbjerg vært.
Available everywhere
Listen to Podimo on your phone, tablet, computer or car!
A universe of audio entertainment
Thousands of audiobooks and exclusive podcasts
No ads
Don't waste time listening to ad breaks when listening to Podimo's content.