
Ilona Rauhala
Podcast von Ilona Rauhala
Ilona Rauhala on pitkän linjan psykologi, yritysvalmentaja sekä OK5 Oy:n perustajajäsen ja toimitusjohtaja. Ilonan intohimona on auttaa organisaatioita ja johtajia onnistumaan työssään. Podcastissaan Ilona jakaa sisältöä muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen, hyvään elämään ja ihmismieleen liittyvistä teemoista. Katso lisää osoitteesta https://www.ilonarauhala.fi/ sekä https://www.ok5.fi.
Kostenlos testen für 30 Tage
Nach der Testphase nur 4,99 € / Monat.Jederzeit kündbar.
Alle Folgen
59 Folgen
💬 Miten teidän organisaatiossanne puhutaan tekoälystä – vai puhutaanko ollenkaan? Vieraanani on tekoälykouluttaja, viestintävalmentaja Jukka Saksi, jonka kanssa keskustelen tekoälystä ja työn tulevaisuudesta. Jukka on taustaltaan artesaani, mutta väitellyt myöhemmin kauppatieteiden tohtoriksi. Hän on kouluttanut tekoälyn käyttöä organisaatioissa jo usean vuoden ajan. Jukan mukaan jokaisella organisaatiotasolla - hallituksesta työntekijöihin - tulisi ymmärtää tekoälyä sillä kukaan ei ole ulkona muutoksesta. Tekoäly herättää monia tunteita, mutta pelkäämisen sijaan organisaatioissa tulisi luoda kulttuuri, jossa kukaan ei tipu kärryiltä. Keskustelussa pureudutaan muun muassa: 🔍 Miksi jokaisen tulisi ymmärtää tekoälyn peruslogiikka – hallituksesta työntekijöihin? 🔍 Mikä on uteliaisuuden rooli työelämän supervoimana? 🔍 Miten tekoäly vaikuttaa tiimityöhön, vuorovaikutukseen ja johtamiseen? 🔍 Miten vältämme pelon sävyttämän työelämän ja rakennamme rohkeaa kokeilukulttuuria? 🔍 Voiko tekoäly inhimillistyä – ja mitä tarkoittaa, että siitä tulee ”johtoryhmien pysyvä jäsen”?

🔒 Turvallinen tunneyhteys on parisuhteen hyvinvoinnin perusta. Jaksossa keskustelen Eira Eklund-Mikolan kanssa rakkauden logiikasta ja parisuhteen tunneyhteydestä. Eiralta on tänään ilmestynyt hänen esikoisteoksensa “Rakkauden logiikka – vahvista parisuhteen tunneyhteyttä” (Otava), joka avaa konkreettisesti sitä, kuinka rakentaa ja ylläpitää tervettä, emotionaalisesti turvallista yhteyttä oman kumppanin kanssa. Keskustelemme Eiran kanssa: 🔹 Miten turvallinen tunneyhteys on koko parisuhteen perusta ja miksi yhteyden katkeaminen herättää voimakasta hätää? 🔹 Mitä ovat pariskuntien yleisimmät “kehät” ja miksi niistä on vaikea päästä eroon? 🔹 Miksi haavoittuvuuden paljastaminen on yhtä aikaa sekä vaikeaa että äärimmäisen tärkeää? 🔹 Millä tavoin kiintymyssuhdeteoria näyttäytyy arjessa ja parisuhteen dynamiikassa? Eiran kirja kuljettaa lukijan tunnekeskeisen pariterapiaprosessin läpi. Se auttaa ymmärtämään, mitä jokaisessa intiimissä ihmissuhteessa tapahtuu pinnan alla – kun yhteys katkeaa, pelot aktivoituvat ja selviytymiskeinot vievät meitä kehään, josta on vaikea päästä ulos omin avuin. Turvallinen tunneyhteys on parisuhteen perusta ja Eira avaa kirjassa käytännönläheisesti, miten sen voi rakentaa ja säilyttää. Kun ymmärrämme rakkauden logiikan saamme mielettömän hyvät eväät parisuhteen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Tutustu Eiran kirjaan lisää täältä: https://www.suomalainen.com/products/rakkauden-logiikka-1 [https://www.suomalainen.com/products/rakkauden-logiikka-1]. Seuraa Eiraa sosiaalisessa mediassa: Instagram: https://www.instagram.com/eiraeklundmikola/ [https://www.instagram.com/eiraeklundmikola/] Facebook: https://www.facebook.com/p/Eira-Eklund-Mikola-100008441711925/?locale=fi_FI [https://www.facebook.com/p/Eira-Eklund-Mikola-100008441711925/?locale=fi_FI] Eiran kotisivut: https://www.eiraeklundmikola.fi/ [https://www.eiraeklundmikola.fi/]

Jaksossa sukellamme neuroerityisyyden maailmaan yhdessä kouluttaja, väitöskirjatutkija ja erityisopettaja Jenni Kallion kanssa. Neuroerityisyydestä on paljon väärinkäsityksiä, jonka takia huima määrä potentiaalia jää hyödyntämättä. Tässä jaksossa on tarkoitus avata näitä ennakkoluuloja ja pohtia neuroepätyypillisyyden piirteitä ja vahvuuksia. Keskustelussa selvitämme: * Mitä autismi ja ADHD oikeastaan ovat? * Mitkä ovat neuroepätyypillisten vahvuudet töissä ja arjessa? * Miten työpaikat, esihenkilöt ja kollegat voisivat tukea neuroepätyypillisiä ja auttaa heitä onnistumaan? Jakso on hyödyllinen kaikilla, joita aihe koskettaa tai kiinnostaa. Ymmärtämällä erilaisuutta paremmin voimme rakentaa luottamusta, vahvistaa yhteyttä ja luoda ympäristöjä, joissa jokainen voi tuntea itsensä arvostetuksi.

Tiedätkö, mitä kaikkea osaat? ✨ Tällä kertaa minulla oli ilo saada vieraakseni psykologi, valmentaja ja podcast-host Hanna Siefen, joka on juuri julkaissut mainion kirjan “Tiedä mitä osaat – osaamisen tunnistamisen psykologiaa” (Tuuma, 2024). Oppiminen on iloinen ja ihana asia, mutta se voi myös tuottaa ahdistusta ja riittämättömyyden tunnetta. Pohdimme, miksi usein keskitymme jatkuvaan kehittymiseen ja unohdamme pysähtyä sen äärelle, mitä jo osaamme. Onko meiltä uupumassa luottamus omaan osaamiseemme? Monet taidot ovat nykyään abstrakteja, mikä voi tehdä oman osaamisen sanoittamisesta haastavaa. Keskustelimme hiljaisesta tiedosta, metataidoista ja siitä, miten moni asia tulee meille luonnostaan, emmekä aina tunnista sitä osaamiseksi. Keskustelemme vertailun merkitystä: kehen vertaamme itseämme ja miksi? Hanna korostaa, että tärkeintä on verrata itseään omaan kehitykseensä ja nähdä vertailussa mahdollisuus inspiroitua ja oppia muilta. Jakson lopussa pohdimme jaksamisen ja oman energian johtamisen näkökulmasta, kuinka tärkeää on tunnistaa ja arvostaa omaa osaamistaan. Miten löytää tasapaino oppimisen tuoman epävarmuuden ja hallinnan tunteen välillä? Tutustu Hannan kirjaan lisää täältä: https://www.tuumakustannus.fi/Hanna-Siefen/Tied%C3%A4-mit%C3%A4-osaat.html [https://www.tuumakustannus.fi/Hanna-Siefen/Tied%C3%A4-mit%C3%A4-osaat.html]

Tällä kertaa minulla oli ilo saada vieraakseni yrittäjä, sijoittaja ja hallitusammattilainen Ville Tolvanen! Ville on tullut tunnetuksi aktiivisena digitalisaation puolestapuhujana sekä julkisena keskustelijana. Hän on toiminut mm. pörssiyhtiö Digitalist Groupin toimitusjohtajana. Nykyisin Ville keskittyy hallitustyöhön useissa suomalaisissa yrityksissä. Jaksossa keskustelemme elämästä mahdollisen ADHD:n kanssa. Ville kertoo miten jatkuva dopamiinin tavoittelu ajoi hänet “adrenaliiniränniin”, mutta toisaalta saavuttamaan ja tekemään paljon. Tolvanen kuvaa, millaisia haasteita ja vahvuuksia ADHD tuo mukanaan, ja miten niistä voi oppia ottamaan hyötyä. Keskustelemme myös minuuden kehittymisestä ja elämän rakentamisesta omilla ehdoilla. Ville kertoo kuinka hän on käyttänyt ominaisuuksiaan ja kehittänyt strategioita menestyäkseen omalla tavallaan. Miten käsitys omasta itsestä on vaihdellut eri elämänvaiheissa. Uskon, että moni meistä voi samaistua tähän Villen hienoon toteamukseen: “On kiva tietää miksi tuntuu, että on niin paljon kaikenlaista, mutta samaan aikaan tuntuu, ettei koskaan tapahdu missään yhtään mitään.” Kuuntele jakso!
Kostenlos testen für 30 Tage
Nach der Testphase nur 4,99 € / Monat.Jederzeit kündbar.
Exklusive Podcasts
Werbefrei
Alle frei verfügbaren Podcasts
Hörbücher
20 Stunden / Monat